Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü’nde Profesör olan Selma Metintaş, Lisan eğitimini Ankara Üniversitesi’nde almıştır. Haberimizde, halk sağlığı alanında uzman olan Prof. Dr. Selma Metintaş’ın akademik kariyeri ile ilgili ayrıntıları bir araya getirdik…

PROF. DR. SELMA METİNTAŞ KİMDİR?

1980-1986 yılları arasında Ankara Üniversitesi, Ankara tıp Fakültesinde lisans eğitimini alan Prof. Dr. Selma Metintaş, 1987-1990 yılları arasında tıpta uzmanlık eğitimini ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü’nde tamamlamış, tez konusu olarak “Çifteler ve Seyitgazi ilçeleri ilkokul çocuklarında A Grubu Beta Hemolitik Streptokok prevalansı” üzerinde çalışmıştır.


Doktorasını Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıbbi Mikrobiyoloji (Dr) bölümünde 1992-1999 yılları arasında tamamlayan Metintaş’ın tez adı ise “Osmangazi Üniversitesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde hastane infeksiyonlarının tek gün prevalans yöntemiyle araştırılması ve hastalara ait risk faktörleri”dir.
Şu anda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Selma Metintaş, 2000 yılından bu yana Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü’nde Profesör olarak görev almaktadır.

İKİNCİ BİLİM KURULU ÜYELERİ KİMLER?

Amacı salgının sosyolojik, psikolojik, din sosyolojisi ve istatistiki boyutlarıyla ele alınması amacı ile kurulan yeni bilim kurulu üyeleri Bakan Koca tarafından halka duyuruldu. İşte, İkinci Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri:

Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter,

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztür,

Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Deniz Çalışkan,

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Pınar Okyay,

Sağlık Bakanlığı Sağlık Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Özer

 

 

Editör: Haber Merkezi