Hacettepe Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Serhat Ünal uzmanlığını infeksiyon hastalıkları alanında yapmıştır. İşte, Dünya çapında pek çok ödüle layık görülen Serhat Ünal’a dair çok bilinmeyen ayrıntılar…

PROF. DR. SERHAT ÜNAL KİMDİR?

Prof. Dr. Serhat Ünal 1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları (1981-1985) ve infeksiyon hastalıkları (1989-1990) uzmanlık eğitimi almıştır. Dr. Ünal, Amerika Birleşik Devletleri Harvard Tıp Fakültesi New England Deaconess Hastanesi İç Hastalıkları Departmanında da İnfeksiyon Hastalıkları (1990-1992) Uzmanlık eğitimi almıştır.

Prof. Dr. Serhat ÜNAL 1991 yılından beri Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı İnfeksiyon Hastalıkları Ünitesi Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.

Prof. Dr. Serhat Ünal'ın ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış 150 bilimsel yazısı, 180 bildirisi ve yurtiçinde yayınlanmış değişik kitaplarda 22 kitap bölümü mevcuttur. Değişik konularda yayınlanmış 12 kitap editörlüğü bulunmaktadır.

Başlıca ilgi alanları, gram pozitif bakterilerde değişik antibiyotiklere direnç mekanizmaları, moleküler biyoloji tekniklerinin infeksiyon hastalıkları tanısında kullanımı ve HIV infeksiyonudur.

İngilizce bilen Prof. Dr. Serhat Ünal, evli ve iki çocuk sahibidir.

ALDIĞI ÖDÜLLER

Dr. Ünal, İhsan Doğramacı Ödülü;

Royal Hospital for Sick Children, Glasgow, Iskoçya (1980),

Eczacıbaşı Tıp Teşvik Ödülü (1995),

TUBITAK Tıp Teşvik Ödülü (1996),

Gönüllü Kuruluşlar Kadın Sağlık Komisyonu (KASAKOM)-

Milenyum Gönüllüleri Üstün Hizmet Ödülü (HIV/AIDS alanında yaptığı çalışmalardan dolayı) (2002),

Rotery Yılın Başarılı Adamı Ödülü (2006)

The Centenary Medal of Polish Society of Internal Medicine, Polonya (2008)

 

 

Editör: Haber Merkezi