Göğüs cerrahisi alanında çalışan ve 50 yıldan uzun süredir tıp camiasında bulunan Prof. Dr. Süleyman Bülent Arman son günlerin korkulu rüyası koronavirüs (Kovid-19) hakkında çok önemli bilgilendirmelerde bulunuyor. Haberimizde, Bülent Arman’a dair bilinmeyenleri bir araya getirdik…

PROF. DR. SÜLEYMAN BÜLENT ARMAN KİMDİR?

Prof. Dr. Süleyman Bülent Arman, lisans öncesi eğitiminin ardından tıp eğitimini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde 1969 yılında tamamlamış, ihtisasını ise Erzurum Atatürk Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında yapmıştır.

Prof. Dr. Süleyman Bülent Arman, Erzurum Atatürk Üniversitesi Genel Cerrahi (Uzmanlık Eğitimi), Edirne Tıp Fakültesi Kalp-Akciğer-Damar Cerrahisi Başasistan, İngiltere, Londra St.Thomas Hastanesi Kalp Cerrahisi, Güney Afrika Cape Town Üniversitesi Kalp Cerrahisi, Edirne kadrosunda Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyovasküler Cerrahi bölümünde Kalp-Akciğer-Damar Cerrahisi Uzmanlığı, Edirne Üniversitesi Tıp Fakültesi Doçentliği, Edirne Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyovasküler Cerrahi Bölüm Başkanlığı,  Koşuyolu Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahi Merkezinde Göğüs Cerrahi Şefliği, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahi Merkezinde Göğüs Cerrahi Şefliği, Heybeliada Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahi Merkezinde Göğüs Cerrahi Şefliği, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahi Klinik Şefi, Maltepe Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Profesör olarak görev yapmıştır ve bir çok bilimsel yayını ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmıştır.

YATAĞA BAĞIMLI EŞİNE SEVGİYLE BAKIYOR

İstanbul'da yaşayan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Bülent Arman (73),5 yıldır nörolojik hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı halde yaşayan eşi Güliz Arman'a (72) bakıyor.

Sabahları çalıştığı hastaneye giden Prof. Dr. Süleyman Bülent Arman, poliklinikte hastalarını muayene edip, ameliyatlarını gerçekleştiriyor. Yoğun mesaisinin ardından eve dönen Prof. Dr. Arman, 'mavişim' diye seslendiği eşi Güliz Arman ile ilgileniyor. Evini kendi deyimiyle bir yoğun bakım ünitesine çeviren profesörün aşkı, sevginin iyi ve kötü günde bir arada olmak olduğunu hatırlatıyor. Prof. Dr. Arman, üzerine titrediği eşiyle iletişimi sadece gözleriyle kuruyor.

HANGİ UZMANLIK ALANINDA HİZMET VERİYOR?

Prof. Dr. Süleyman Bülent Arman Göğüs Cerrahisi, uzmanıdır. Servikal mediastinoskopi, Cnb(meme biyopsisi), Meme mr'ı, Tirektomi, Radyonükleer kemik taraması, Tiroid kan testleri, Redüksiyon mammoplasti (meme küçültme), Tiroit peroksidaz antikor testi, Vakum destekli çekirdek biyopsisi(meme biyopsisi), Bronkoskopi alanlarında hizmet veriyor ve Sık Görülen Belirtiler, Kalp Ve Damar Hastalıkları, Göğüs Ağrısı, Akciğer Hastalıkları, Mantarla Oluşan Hastalıklar hastalıkları uzmanlık alanında hizmet veriyor.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi