Turhan, Tarım Kredi Ortak Kart Projesi’nin çoğu süreci daha da hızlı biçimde çözüme kavuşturacağına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bir yıl önce tarım kredi kooperatifleriyle imzalanan tarım kart protokolünde ön görülen maddeler bir bir hayata geçmektedir. Bugün bu protokolün hazırlık aşaması tamamlanan önemli maddelerinden birini hayata geçirmekteyiz. Mevcuttaki hali hazırda tarım kredi kooperatiflerinin ayni ve nakdi kredi onaylarındaki senet süreçleri, PTT'nin sağladığı kolay çözümlerle ortadan kalkıyor, şeklinde konuştu.

500 binden çok çiftçimizin hayatını basitleştirecek PTT bank programının altyapı çalışması tamamlandı, testleri yapıldı. Artık kullanım zamanı ülkemize, milletimize çiftçilerimize hayırlı olsun, dedi.

Yüzler güldükçe, Ocaklar tüttükçe, çarklar döndükçe, yollar uzandıkça, köprüler yükseldikçe, yollarımız bütün ülkede ağ gibi örüldükçe hedeflerimize daha emin adımlarla ilerleyeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın."

Trabzon'da yapımı devam eden Kanuni Bulvarı Projesi'nde incelemelerde bulunduğunu da aktaran Bakan Turhan, son zamanlarda medyada projenin bazı kesimleriy ile ilgili haberler bulunduğunı hatırlatarak, "Bu projenin bazı kesimlerinde Trabzon'umuzun resim güzelliklerinde oluşturduğu çirkinliklerden bahsedildi. Bu tabii hernet kendi bakış açısı olabilir. Biz geçmişte bu bölgede Karadeniz Sahil Yolu'nu yaptık.

Yapım çalışmaları sırasında bu tür büyük projeleri hepiniz bildiği gibi bazı çevreye ve ulaşım hizmetlerinde insanların sosyal ve ekonomik yaşantısında bazı kusurlar demeyelim de sorunlar vermiş olabilir ancak bunlar geçici sorunlardır." şeklinde konuştu.

Bu proje bittiğinde Trabzon'a yakışan ve en uygun şekilde hizmet veren bir ulaşım altyapısı sağlanmakta olacağını vurgulayan Turhan, "Biraz sabır ve verilen rahatızlıklara biraz tahammül sizlerden bekliyoruz. Bu proje bitirildiğinde Trabzon'umuzun ana ulaşım akslarına önemli bir proje daha eklenmiş olacak." dedi.

"Bu kart ile biz 9 milyon evrakın israf olmasını önleyeceğiz"

PTT AŞ Genel Müdürü Kenan Bozgeyik de vatandaşın ve çiftçinin hayatını basitlaştırmak, verimliliği ve karlılığı artırmak için bir araya geldiklerini ifade etti.

Proje kapsamında 550 bin çiftçiye Tarım Kredi Ortak Kart sağlanacağını bildiren Bozgeyik, "Lansmanın ilk başlangıcını buradan yapıyoruz. Bu kart ile biz 9 milyon evrakın israf olmasını önleyeceğiz ve dijitalleştiriyoruz, sistemi elektronikleştiriyor en ileri teknoloji ile çiftimize hizmet getiriyoruz.

Bununla kalmayarak çiftçimizin gelirlerini artırıyoruz. Çiftçimizin hayatını basitleştirilicek PTT hizmetlerinin bütününden çiftçilerimizin indirimli olarak faydalanmasını sağlıyoruz. Beşyüz elli bin çiftçimizin tümüne bu kartlardan bugün 20 bin tanesini Trabzon'umuzda ilk olarak dağıtmış olacağız." şeklinde konuştu.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz da değişen çağın ve dijitalleşen ortamın, çiftçi ile vatandaşın hayatını basitleştirme anlamında bir fırsata dönüştüğünü vurguladı.

Editör: Haber Merkezi