PTT 2021 yılında personel alımı yapmıştı ve gözler 2022 yılına girildiğinde tekrar personel alımına çevrildi. Bu sebeple PTT personel alımı başvurularını kaçırmak istemeyenler adaylar araştırmalarına hız kazandırdılar. Peki PTT personel alımı ne zaman belli mi? PTT personel başvurusu nasıl yapılır? 2022 PTT personel alımının büro memuru, gişe ve dağıtıcı kadroları ile birçok farklı pozisyonda olması bekleniyor.

PTT İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kişiler gerekli şartları taşıdığı takdirde kurumların uygulayacağı sınav veya mülakatlara katılım sağlayarak, başarı sağlanması halinde belli bir kadroda işe alınacaklar. PTT personel alımlarına katılmak isteyenler PTT'nin kendi web sitesi üzerinden iş başvuru formunu doldurabilirler.Aynı zamanda her yıl PTT kendi web sitesi üzerinden ya da konuyla alakalı farklı sitelerinde alım yapılacak personel sayısı ile vatandaşları bilgilendirmektedir. PTT iş başvurusunda bulunmak isteyen adaylar için gerekli detaylar şöyle;

PTT personel alımı

PTT iş başvurusunda bulunmak isteyenlerin takip etmesi gereken ilk adım PTT resmi web sitesinden başvuru alanlarını tercih etmektir.
Başvuru sırasında adaylar, seçecekleri alana göre tek bir seçimde bulunurken, kazandıkları puanlara göre değerlendirilmeye alınacakları belirtiliyor.
Öte yandan sınava katılmak isteyenler sınav için yatıracakları bir miktar parayı Ziraat Bankası veya PTT web sitesi üzerinden yatırabilirler.

PTT PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI

PTT personel alımının yakın zamanda yapılması heyecanla bekleniyor. İlan yayımlandığında veya bir gelişme olduğunda okuyucularımızı sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Söz konusu alımlar kapsamında şu kadrolar ön plana çıkıyor:

Büro Görevlisi,

Postacı alımları

Avukat,

Mimar,

Mühendis,

Tekniker,

Gişe

PTT PERSONEL ALIMI VE İŞ İLANLARI

Açık olan tüm pozisyonlar ve gerek görülen tüm departmanlara personel alımı yapan PTT şirketi, personel alacağı yönünde duyurularını Ptt.gov.tr adresi üzerinden sürdürmektedir. Aynı zamanda öğrenciler için staj imkanı sunan PTT kargo son duyurularına göre Staj Seferberliği Projesi ile kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden staj başvurularını da kabul etmektedir.

Editör: Haber Merkezi