Bu sezon sahasında hiç yenilmeyen Demir Grup Sivasspor ile Mario Lemina’nın da katılımı ile tam kadro 9’da 9 yapmak için sahaya çıkan Galatasaray…

Ev sahibi, 25’nci haftasının en kritik maçına, tarihe geçecek bir baskıyla başladı. Kırmızı Beyazlılar, tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarının desteği ile nefes kesen bir baskı ile Galatasaray’a ‘top göstermeden’ girdiği üçüncü pozisyonda golü bulduğunda 10 dakika geç-memişti.

Avrupa’nın beş büyük liginde ve Süper Ligdeki tüm takımlar arasında ilk yarının en az gol yiyen takımı ünvanına sahip takımı Galatasaray, gol kadar ‘hiçbir şey’ yapamadığı maçta, rakip ceza alanına ilk kez o da duran topla gittiği pozisyonda golü buldu.

Eşitlikten sonra oyuna da tempoya da hakim olan Sarı Kırmızılılar, birkaç pozisyonu kaçır-dıktan sonra, öne geçmeyi de başardı. Temposu yalnızca bir dönem artan faul düdükleriyle yavaşlayan maçın ilk yarısının hakimi Galatasaray oldu.

İkinci yarı daha sakin başladı. Skor üstünlüğünü eline geçiren Galatasaray, bol pasla topu rakibinden kaçırırken, ev sahibi yakaladığı her topta top yekün rakip alana koşturdu. Bu koşturmalar sonrasında tehlikesiz bölgede, VAR yardımı ile belirlenen penaltı oyunda skor eşitliğini sağladı.

Bu gol, Galatasaray’a 8 galibiyet getiren futbolunu hatırlattı. Ancak, rakibini iyi ezberleyen ev sahibi, Sarı Kırmızılıların kanatlara inmesini engelledi. Demir Grup Sivassporlu futbolcular, tek çaresi ortadan girmek ya da duran toplara kalan Galatasaray’dan kaptığı her topu gol tehlikesine dönüştürdü.

Ve puan hesaplarının dışında, her iki kalecinin öne çıktığı, bir o kalede bir bu kalede pozis-yonların yaşandığı, son derece heyecanlı, keyifli, tempolu maç, ‘kim kazanırsa, diğerine yazık olurdu’ skoruyla sonuçlandı.