Vaka sayısının 495'i bulduğu Rusya'dan bugün ilk bakışta dünyayı şaşkına çeviren bir fotoğraf geldi. Rusya lideri Vladimir Putin'in baştan ayağa sarı renkli özel koruma elbisesi giymiş ve maske takmış fotoğrafı, Rus medyası tarafından servis edildi.

Fotoğraflarda Putin'in özel bir ekip tarafından hastane için hazırlandığı göze çarpıyor. Reuters haber ajansı, Putin'in koronavirüs hastalarının tedavi gördüğü bir hastaneyi ziyaret ettiğini bildiriyor. Rusya liderinin kapısından içeri girdiği hastane, Moskova yakınlarındaki Kommunarka bölgesinde.

Rusya, geçtiğimiz haftalarda Moskova yakınlarında koronavirüs hastaları için özel bir hastane inşaatına başlamıştı. Rusya'da cep telefonlarındaki lokasyon verileri yardımıyla koronavirüs taşıyan kişilerle temasa girenleri izlemek için bir sistem geliştiriyor.

Rus yetkililer, söz konusu sistemin beş gün içinde geliştirilmesini bekliyor. Sistem yardımıyla virüs taşıyan kişilerle temas kurduğu tespit edilen kişilere bu konuda bilgi gönderilecek. Aynı bilgi, salgınla mücadele için kurulan yerel merkezlere de aktarılacak. Kremlin, söz konusu tedbirin yasal ve virüsün yayılmasını önlemeye yönelik tedbirler kapsamında olduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi