Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü dolayısıyla Ahlat'ta düzenlenen programdaGüney sınırlarımızı bir uçtan diğer uca 30 kilometre derinliğinde bir koridorla güvence altına alana kadar mücadelemizin bitmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyorum” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklaması, daha önceki sınır ötesi operasyonlardaki mücadele kararlılığını göstermiş olan Türk devletinin, Suriye’de yine kararlılık göstereceğine dair çok net ifadeler olmuştur. Bu başta YPG’ye silah veren ABD’ye ve Türkiye’nin Suriye’deki terörle mücadele operasyonlarına destek vermekte ayak sürüyen birçok devlete de mesajdır.

Bu mesajı Türkiye’de “Büyük Ortadoğu Projesini hayata geçireceğiz” diyen Kemal Kılıçdaroğlu ve ittifak kuyruklarının da alması gerekmektedir. Çünkü Afrin operasyonuna şiddetle karşı çıkan, son oylamada tezkereye hayır oyu veren CHP-HDP ikilisiydi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu kaygılandıran iki konu vardır. Birincisi, Türkiye’nin YPG’yi yine ezecek olması ve Suriye yönetimiyle diyalog kurulması hâlinde daha da çok ezecek olmasıdır. Diğeri de sürekli siyasi istismar malzemesi olarak kullandığı Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların YPG işgalinden kurtarılacak güvenli bölgelere gönderilecek olmasıdır.

Gelin, Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin terör örgütü YPG-PYD’ye bakış açısını tekrar hatırlayalım:

Kemal Kılıçdaroğlu: YPG terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum.
Kemal Kılıçdaroğlu: "Türkiye'nin beka sorunu yok, YPG/PKK bize saldırmaz.
CHP’li Türker Ertürk: O bölgede radikal İslami örgütler olacağına, iyi ilişkilerimizi geliştireceğimiz güçlü merkezi otoritenin egemen olduğu federatif bir yapı içerisinde “Kürtler” (PKK/PYD) olsun daha iyi. Laik yapısını da zaten biliyoruz PYD’nin.
CHP milletvekili Muharrem Erkek: Sınırımızda başkası olacağına 'PYD' (PKK) olsun, hiçbir sakıncası yok.
CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu: PYD Suriye’de kendi yaşamlarını korumaya çalışan, kendi topraklarını korumaya çalışan bir örgüt, yapılanmadır.
CHP’li Erdal Aksünger: PYD terör örgütü değildir.
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke: Ne ben ne arkadaşlarım PYD’nin terör örgütü olup olmadığına dair değerlendirme yapacak istihbari bilgiye ve kurumsal yapıya sahip değiliz.

Tercihini terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD ve YPG’den yana kullanan bu hain CHP’nin Suriye’deki terörle mücadele operasyonuna zaten sıcak bakması mümkün değildir. Bunu da açıkça göstermişlerdir.

“Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıları gönderin- göndereceğiz” propagandaları da hikâyeden ibarettir. Çünkü bu konuda samimi olanın öncelikle sınırımızda olan en büyük Suriye ilçelerinin terör örgütü YPG’den temizlenmesini desteklemesi gerekmez mi?  Türkiye’deki Suriyelileri gönderin diyerek Türk milletinin duygu ve düşüncelerini tahrik ediyorlar ama Suriyelilerin toprağını işgal eden terör örgütüne de “Bırakın devlet kursunlar, komşumuz olsun” diyorlar. İnanın bunlar hem hain hem de zırdeli… Türkiye güvenli bölgeler oluşturarak 522 bin Suriyeliyi daha önce göndermişken, diğer Suriyelileri göndermenin yolunun da terör örgütü YPG’yi bölgeden temizlemek olduğunu en deli adam bile anlar ama bunlar herhâlde kendilerini deliliğe vurup ABD politikasına destek olmaya çalışıyorlar. YPG’ye kim silah veriyor, kim YPG’ye devlet kurdurmaya çalışıyor? ABD değil mi? Kemal Kılıçdaroğlu ne diyor: “Büyük Ortadoğu Projesini hayata geçireceğiz”

ABD’nin YPG’ye devlet kurdurma projesini kim destekliyor? CHP Genel Başkan Yardımcıları…

O yüzden bu CHP’nin Suriye palavralarına değil, Suriye üzerindeki YPG ihanetlerine odaklanın…

 

Editör: Haber Merkezi