Milli takımımız grup lideri olarak kritik bir müsabakaya çıkıyor. UEFA hakem komitesi bu müsabakaya İngiliz hakem Anthony Taylor’ı atadı. Howard Web, Mark Clattenburg ve Martin Atkinson’dan sonra uluslararası arenada hakemsiz kalan İngiltere’nin Michael Oliver ile birlikte öne çıkardığı 2 hakemden biri Anthony Taylor. Bir ada ülkesinin maçına, İngiliz hakem atanması ve üstelik son derece kritik bir maç olması, UEFA’nın ülkemize bakışı hakkında soru işaretleri doğuruyor.

UEFA nezdinde ülkemize iyi bakılmadığı, gerek milli takımımızın, gerekse kulüplerimizin maçlarına atanan hakemlerden anlaşılıyor. Üstelik asker selamı bahanesiyle sürekli açılan soruşturmalar da bunun en büyük kanıtı. Bir Türk düşmanlığı, ya da Türkiye’ye soğuk bakış izlerini görüyoruz, UEFA icraatlarında. Bu nedenle son derece soğukkanlı ve sakin tavrımızı kaybetmemeliyiz müsabaka boyunca.

Sportif alandaki bu müsabakayı Türk düşmanlığı için fırsata çevirmelerine müsaade etmemeliyiz. Başarılı olmamızdan, uluslararası arenada üst sıralarda yer almamızdan rahatsız olanlar maalesef işbaşında, icraatları ise tam gaz.

Çok değil bir hafta önce Portekiz’de, Beşiktaş’ımıza haksız yere gösterdiği kırmızı kart ile takımımızı 10 kişi bırakan UEFA’nın görev adamı Gediminas Mazeika, yarın akşam Fransa milli maçı yönetmekle mükafatlandırıldı. Bütün bunlar, dünyanın gözü önünde sadece bir hafta içerisinde oldu. Beşiktaşlılar ve tüm Türkiye’de bu maçı seyredenler, Portekiz’deki maçı ve Lens’in haksız yere oyundan atılması olayını çok iyi hatırlayacaktır. UEFA’nın bu atama ile vermek istediği mesaj çok açıktır.

Sevgili Şenol hocam; Oyuncularınızı hazırladınız. Maç planımızda lütfen hakemin yönetim tarzını ve oyuncularımızın göstereceği, daha doğrusu göstermemeleri gerektiği tepkileri ön plana çıkartın. Maç boyunca İzlandalılar yapacakları fauller ve fiziki mücadelelerde el kol kullanarak, hızlı hücumlarımızda ise oyuncularımızı faulle durdurarak taktik sergileyecekler ve İngiliz hakem bunlara genellikle müsaade edecek, faullere kartla tepki göstermesi gerekirken çok geç müdahalelerde bulunacaktır. Oyuncularımız sinirlenmemeli, eğer hakemin bu davranış biçimine tepki gösterirlerse, anında kart göreceklerdir.

Bu akşam seyircimize de büyük iş düşüyor. Bir basketbol seyircisi gibi bu taktiğin farkında olduklarını hakeme hissettirmeliler. Lütfen sakin olalım. Sakin olalım. Sakin olalım. Her şeye rağmen, biz eminiz ve biliyoruz ki, “Burası Türkiye, buradan çıkış yok”.

Golümüzü atar, asker selamını verir, UEFA’nın bu oyununu bozarız. Eğer Anthony Taylor, 2020 Avrupa Şampiyonası’ndaki düdükler arasına girmek istiyorsa, bu maçı futbol oyun kurallarına göre adaletli yönetmelidir. Eminim ki hepimiz gibi UEFA yönetim kurulu üyesi ve TFF 1.başkanvekili Sayın Servet Yardımcı da hakemi dikkatle izleyecektir.