Şampiyonluk yarışında mücadele eden rakipler zorlu fikstürleri nedeniyle birer ikişer puan kaybederken, daha rahat takımlarla oynama avantajı ile ikinci yarıya başlayan Galatasaray, bir adım daha atabilmek için çıktı Kasımpaşa maçına…

İkinci yarıya liderden 10 puan farkla geride başlayan Sarı-Kırmızılıların hedefi, 5’e inen farkı daha da azaltmaktı.

Ziraat Türkiye Kupası’nda Aytemiz Alanyaspor’a karşı oynattığı 11’ini lige göre düzenleyen teknik direktör Fatih Terim, biri sakat, diğeri sakatlıktan yeni çıkan santrforlarının yerine, Adem Büyük’ü en önde oynattı. Onun dışındakiler, üstelik sakatlıktan gelen yeni gözde sol bek Marcello Saracchi ve kart cezası biten Mario Lemina da oyundaydı.

Uruguaylı sol bekin hemen maçın başında yeniden sakatlanması moral bozarken, 7’nci dakikada Sofiane Feghouli’nin sıfıra yakın yerden kaleye paralel şutunda Yassine Meriah’a çarpan topun ağlara gitmesi sevindiriciydi.

Erken sakatlık ve erken gol ile şekillenen oyunda Galatasaray avantajının rahatlığı ile oynadı. Devre arasının transfer hareketlisi takımı Kasımpaşa etkisizdi. Baskı yaparak başlamayı hedeflediği maçta yediği erken gol, Lacivert-Beyazlıların kırılgan yapısını öne çıkarttı. Ricardo Querasma’nın önderliğinde becerilemeyen ataklar, Galatasaray’ı terletmedi bile.

Rakibini kendi alanına getirmeden durduran Galatasaray, eski maçlara oranla oyunu rakip kaleye sıkıştırmaya da çabalamadı. Oyunu orta alanda kurmaya da uğraşmadı. Rakibini önde durduran Sarı Kırmızılılarda topu yönlendirme sorumluluğuna sahip Jean Micheal Seri görünürde yokken, Mariano sağ kanattan işi bitirdi. Formuyla ‘iyi ki gitmedi’ dedirten Brezilyalı, derinliğine attığı paslar, nokta atışı ortalarla takımın beyni oldu. Zorlanmadan topa sahip olan Galatasaray, telaşa girmeden, kendini zorlamadan oynadığı, kaleyi tutan iki şut attığı ilk yarıyı üç farklı önde bitirdi.

Yeni teknik direktörü Fuat Çapa’nın direktifleri ile ikinci yarıya biraz baskılı başlayan Kasımpaşa, artık bundan sonra oynayacağı kupa maçını düşünmeye başlayan Galatasaray’ın üzerine gitti. Pozisyon üretemese de, uzaktan da olsa kaleye şut attı. Rakibinin ilk hızını sorunsuz atlatan Sarı Kırmızılılar, ilk yarıda olduğu gibi, topu yavaş yavaş orta alan çizgisine doğru sürükledi. Henry Onyekuru’nun oyuna girmesiyle birlikte ani atak kozunu da oynayan Terim, oyunu rakip alana taşıdı. Galatasaray savunmasının aynı şekilde öne doğru çıkmayıp, kendi alanında beklemeyi tercihi, hücumda çoğalmayı engelledi.

Oyunu rakip alana yıkmasa da pozisyon bulmaya devam eden Galatasaray, rahat bir galibiyetle üç puanı hanesine yazdırıp, zirve ile arasındaki makası biraz daha kapattı. Ve ligin şampiyonluk adayları arasında olduğunun altını bir kez daha net olarak çizdi.