Her sene huzur ve bereketiyle gelen Ramazan ayının ilk bir haftası geride kaldı. Pandemi nedeniyle önceki senelere göre buruk geçse de, Müslümanlar, Ramazan geleneklerini yaşatmaya çalışıyor. Orucun sevabından yararlanan inananlar, bayram sevincine de kavuşmak istiyor. Bu bağlamda Ramazan Bayramı'nın ne zaman olduğu ve 2021 Ramazan Bayramı'nın hangi güne denk geldiğini merak ediyor. Ayrıntılar haberimizin devamında.

 2021 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2021 Ramazan ayı, 13 Nisan Salı günü başladı. Ramazan'ın ilk haftası sona erdi. Koronavirüs salgını yüzünden eskiye nazaran hüzünlü geçen Ramazan ayı bu yıl 29 gün sürecek. Böylece 2021 Ramazan ayı, 12 Mayıs'ta bitecek.

Ramazan ayının bitişinde kutlanan Ramazan Bayramı ise bu sene 13 Mayıs'ta başlayacak. Mayıs ayının 13, 14, 15'i Ramazan Bayramı olarak kutlanacak.

Ramazan Bayramı takvimi şöyle;

Ramazan Bayramı 1. gün: 13 Mayıs Perşembe

Ramazan Bayramı 2. gün 14 Mayıs Cuma

Ramazan Bayramı 3. gün 15 Mayıs Cumartesi

 

2021 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayının en önemli gecesi olan Kadir Gecesi tarihi de belli oldu. İslamiyet inancına göre İslam dininin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'in Cebrail tarafından Hz. Muhammed'e indirilmeye başladığı gece olan Kadir Gecesi ise bu yıl 8 Mayıs 2021'e denk geliyor.

2021 Ramazan ayının ne zaman biteceği, Diyanet 2021 dini günler takvimine göre vatandaşların yoğunlaştığı konulardan oldu. Ramazan orucunu tutup bayrama ulaşmanın sevincini yaşayacak olan İslam alemi bu yıl son orucu 12 Mayıs'ta arefe günü ile tutacak.

Bayramın birinci günü ise 13 Mayıs Perşembe günü olacak. Bayramın hafta sonuna denk gelmesinden dolayı pazar günü ile beraber toplam tatil günü 4 gün olacak. Konu ile ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Editör: Haber Merkezi