Ramazan Bayramı tatili kaç gün? 2019 Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Milyonlarca çalışan, öğrenci ve turizmcinin gözü bu sorunun yanıtında. 2019 Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olmasını umud edenler heyecanla resmi taraflardan gelecek açıklamaları bekliyor. Bayramların hafta içine geldiği dönemlerde hafta sonları ve hafta içi birleştirilerek 9 günlük bir tatil oluşturuluyor. Bu da hem yılın stresinden uzaklaşmak isteyen çalışan ve öğrenciler için büyük bir motivasyon kaynağı olurken; 9 günlük tatili fırsat bilip, turizm bölgelerine gidenler nedeniyle turizmciler için büyük gelir kaynağı oluyor. Konuyla ilgili olarak TÜROFED Başkan Yardımcısı ve GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, “Bakanlar Kurulu ile görüşülerek Ramazan Bayramı tatilinin uzatılması bir an önce karara bağlanmalıdır” yorumunda bulunmuştu. Peki, Ramazan Bayramı tatili kaç gün? 2019 Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı? İşte merakla beklenen o soruların yanıtı...

Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği takvime göre; Ramazan ayı 6 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. Oruç ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar, 5 Mayıs Pazar gecesi ilk teravih namazını kılacak ve ilk sahur yemeğini yiyecek. 

6 Mayıs akşamı ilk iftarını yapan ve 30 gün boyunca Oruç ibadetini yerine getiren inananlar son oruçlarını 3 Haziran Pazartesi günü tutup, On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'e veda edecekler. 

Ramazan Bayramı ne zaman?

3 Haziran Pazartesi arefe günü son iftarlar yapılacak ve 4 Haziran Salı günü Ramazan Bayramı'nın ilk günü olarak kutlanacak. Ramazan Bayramı 3 gün devam edecek; böylelikle 5 Haziran Çarşamba ve 6 Haziran Perşembe günleri de Ramazan Bayramı tatili olacak.

Ramazan Bayramı tatili kaç gün? 2019 Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

Normal şartlarda Ramazan Bayramı 3 gün sürmekte, arefe günü de öğleden sonra yarım gün tatil olduğu için Ramazan Bayramı tatili 3 buçuk gün olarak yapılmaktadır. 2019 Ramazan Bayramı Salı gününe denk geliyor. Pazartesi öğleden sonrası da tatil olması sebebiyle şimdi milyonlarca vatandaş 3 Haziran Pazartesi günü öğleden öncesi ve 7 Haziran Cuma gününün de bu tatile katılarak 9 günlük bir tatil olması yönünde beklentiye sahipler. Konu ile ilgili TÜROFED Başkan Yardımcısı ve GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, “Bakanlar Kurulu ile görüşülerek Ramazan Bayramı tatilinin uzatılması bir an önce karara bağlanmalıdır” yorumunda bulunmuştu. Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığı öğrenildi. 

Ramazan Bayramı dolayısıyla bütün kamu çalışanlarının 3 Haziran Pazartesi yarım gün, 7 Haziran Cuma tam gün idari izinli sayıldıkları bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına Ramazan Bayramı tatiline ilişkin gönderilen idari izin yazısı şu şekildedir:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür.

 

Editör: Haber Merkezi