Ramazanda yasaklar olacak mı sorusu gündemdeki yerini koruyor. Kabine toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu iftarların yasak olduğu ayrıca kafe, restoran ve lokantaların ise paket servis hizmeti vereceği belirtilmişti. İşyeri sahipleri ve vatandaşlar Ramazanda yasak var mı, yasaklar gelecek mi? diye araştırıyor. 

RAMAZANDA TAM KAPANMA OLACAK, YASAKLAR GELECEK Mİ?

Ramazanda tam kapanma olacak mı konusu gündemde yer almaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleşen son Kabine Toplantısı sonrası şu ifadeler kullandı:

"Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki iller nüfusumuzun % 80'ini temsil eden 58 şehre ulaşmıştır. Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21:00 ve 05 olarak her gün devam edecektir. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın %50 kapasite şekilde çalışabilecektir. Kapanma saati sonrası ve sokak kısıtlaması günlerindeki paket servisi devam edecektir."

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Ramazan ayında fedakarlık yapacağız. Ülke genelinde hafta sonu sınırlaması uygulayacağız. Sadece Ramazan boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak. Yine ramazan boyunca toplu iftar ve sahur gerçekleştirilemeyecektir." dedi.

RAMAZANDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Kırmızı kategorideki illerde, pazar günü uygulanan kısıtlama artık cumartesi ve pazar olarak sürecektir." açıklamasında bulundu.

LOKANTA VE KAFEYE KİŞİ BAŞI 1500 LİRA DESTEK

Erdoğan kısıtlamalardan etkilenecek lokanta ve kafeler için destek açıkladı: "Bu uygulamadan etkilenecek lokanta ve kafe işletmecilerine mevcut desteklere ilave olarak bazı katkılar sağlayacağız. Nisan ve mayıs aylarında, normalleşme ve ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta primi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarımızın da prim yüklerini üstlenecek, ayrıca bunlara kişi başı 1500 lira nakdi ödeme yapacağız. Vatandaşlarımızdan, bayramla birlikte her alanda özgürlüğümüzü gönlümüzce yaşayacağımız bir Türkiye fotoğrafına kavuşmak için, bu süreci dikkatle ve hassasiyetle değerlendirmeye davet ediyorum."

Editör: Haber Merkezi