Dünya derbisi Real Madrid Barcelona maçına artık saatler kaldı. Dev maç öncesi futbolseverler Real Madrid Barcelona maçı saat kaçta, hangi kanalda? diye aratıyor. Deplasmanda oynadığı son dokuz La Liga maçını kazanan Barcelona, tarihinde üçüncü kez üst üste 10 dış saha karşılaşmasından galip ayrılmak istiyor. Barcelona Real Madrid maçı şifresiz mi?

REAL MADRİD BARCELONA MAÇI CANLI İZLE

BARCELONA REAL MADRİD MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Barcelona Real Madrid maçı bu akşam saat 22:00'da başlayacak. El Clasico Spor SMART ve S Sport Plus kanallarından da ekranlarda olacak.

Real Madrid - Barcelona muhtemel 11'ler:

Real Madrid: Courtois, Vazquez, Militao, Nacho, Mendy, Casemiro, Kroos, Modric, Asensio, Vinicius, Benzema

Barcelona: Ter Stegen, Dest, Pique, Lenglet, Alaba, De Jong, Busquets, Pjanic, Griezmann, Dembele, Messi

Real Madrid - Barcelona maçı öncesi son dakika gelişmesi

El Clasico öncesi takımlardaki son duruma bakılacak olursa Real Madrid’in savunmadaki eksikleri göze çarpıyor. Ev sahibi ekipte Sergio Ramos ve Dani Carvajal sakatlıkları, Raphael Varane ise Covid-19 testi pozitif çıktığı için bu mücadelede forma giyemeyecek. Barcelona’da ise eksik oyuncular listesinde ise Neto, Coutinho ve Ansu Fati yer alıyor. Durumları belirsiz olan Gerard Pique ve Sergio Roberto ise teknik direktör Ronald Koeman tarafından maç kadrosuna dahil edilmiş durumda.

REKABET 119 YILDIR DEVAM EDİYOR

İki takım arasında ilk olarak 1902 yılında oynanan maçla başlayan tarihi rekabette, ligde 181, tüm kulvarlarda ise 278 karşılaşma yapıldı.

Lig maçlarının 74'ünü Real Madrid, 72'sini Barcelona kazanırken, 35 maç beraberlikle sonuçlandı. Tüm kulvarlarda oynanan karşılaşmalarda ise Katalan temsilcisi 115, Real Madrid 101 karşılaşmadan galibiyetle ayrılırken, 62 maçta kazanan taraf olmadı.

GÖZLER MESSİ'DE OLACAK

El Clasico'da Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, istatistikleriyle öne çıkıyor.

Real Madrid'e karşı 44 kez sahada yer alarak El Clasico'da en çok forma giyen Barcelonalı futbolcu unvanının sahibi 33 yaşındaki Messi, söz konusu maçlarda Real Madrid filelerini 26 kez havalandırdı.

Bu gollerin 18'ini lig mücadelelerinde atan Messi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2, İspanya Süper Kupa'da ise 6 kez Real Madrid'e karşı gol sevinci yaşadı.

LA LİGA'DAN KAPADOKYA MANZARALI EL CLASİCO TANITIMI

La Liga, dünyanın dört bir yanında izlenen El Clasico öncesi yayımladığı tanıtım videosunda, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'yı, sıcak hava balonu üzerinde, tarihi Peribacaları manzarası eşliğinde, Real Madrid ve Barcelona bayraklarının dalgalandığı görüntülerle paylaşmıştı.

REAL MADRID

- Son 3 lig maçını kazanan, Şampiyonlar Ligi'nde de Liverpool'u 3-1 devirip yarı final kapısını ardına kadar aralayan Real Madrid'de Sergio Ramos ve Dani Carvajal'ın sakatlıkları sürüyor. Raphael Varane koronavirüs karantinasında.

- Eden Hazard iyileşti ancak ilk 11'de başlaması beklenmiyor.

- TD Zinedine Zidane orta alanda "Modric, Casemiro & Kroos" üçlüsünü bozmayacaktır. Sağ bekte Lucas Vazquez, sol bekte Ferland Mendy izleyeceğiz.

 - Hücumun bir kanadında Marco Asensio, diğer kanadında Vinicius Junior forma giyecek. Gole en yakın isim ise elbette Karim Benzema olacak.

BARCELONA

- İspanya Süper Kupa'yı kazanamadılar, Devler Ligi'ne son 16 turunda veda ettiler...

- Barcelona, Kral Kupası'nda da ite kaka finale yükselmişti ancak La Liga'da son 6 maçta fire vermedi. Bu 6 maçın 4'ünde gol yemedi ve Atletico Madrid'in kayıpları sonrası zirveye 1 puanlık mesafeye kadar geldi.

- Philipp Coutinho ve Ansu Fati sakat, Gerard Pique ve Sergi Roberto iyileşti ancak ilk 11'de olmaları beklenmiyor.

- TD Ronald Koeman, kötü futbol ve istenilmeyen sonuçlar sonrası 4-3-3'ü çöpe atıp 3'lü savunmaya döndü. Arka arkaya galibiyetler de geldi. Kanatlar Sergino Dest ve Jorbi Alba'ya emanet.

- Hücumda "Messi & Griezmann" önünde Dembele de gördük, Pedri önünde "Messi & Griezmann" da... Koeman'ın bu bölgeyi nasıl dizayn edeceğini maç saati öğreneceğiz.

Editör: Haber Merkezi