Beşşar Esed rejimi güçleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin  (TSK) "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"nde ateşkes gözlem misyonu için kurduğu  noktanın yakınına topçu saldırısı düzenledi. 

Esed rejimi ordusu ve İran destekli yabancı teröristlerden oluşan  rejim güçleri, TSK'nin "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"nde, İdlib ilinin güney  kırsalında, Hama'nın kuzeybatı kırsalındaki Zaviye bölgesinde kurduğu 10 numaralı  gözlem noktasının yakınını topçu atışlarıyla tekrar hedef aldı.

 Söz konusu saldırıda gözlem noktasında herhangi bir hasar meydana  gelmedi.

Saldırının, Lazkiye'nin doğusundaki dağ kümesinden ya da Hama  kırsalındaki Kerim bölgesinden yapıldığı tahmin ediliyor.

Rejim ve destekçileri, 10 no'lu gözlem noktasının yakınlarına son iki  haftada üç saldırı düzenledi.

Rejim güçleri, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları  içerisindeki yerleşimlere bir haftadan bu yana başlattığı saldırılarda aynı  noktayı 29 Nisan'da ve 4 Mayıs'ta hedef almıştı.

TSK'nin, Astana anlaşmaları çerçevesinde "İdlib Gerginliği Azaltma  Bölgesi"ndeki ateşkesi korumak için kurduğu 12 adet gözlem noktası bulunuyor. Söz  konusu noktaların birkaç kilometre karşısında Beşşar Esed rejimi ordusu unsurları  ve İran destekli yabancı terörist gruplar konuşlu.

Rejim ve destekçileri, bölgedeki sivil yerleşimleri 17 Eylül 2018'de  Türkiye ve Rusyaarasında imzalanan mutabakata rağmen o tarihten bu yana hedef  alıyor.

Sivillerden bir kısmı Türkiye sınırı yakınındaki kamplara bir kısmı da  TSK'nin gözlem noktalarının yakınına sığınıyor. Esed rejiminin garantörü olan  Rusya'nın rejim saldırılarını önleme yükümlülüğü bulunuyor. Askeri muhalifler ise  Soçi mutabakatının öngördüğü bölgeden ağır silahlarını 10 Ekim 2018'de çekmişti.AA

Editör: Haber Merkezi