HABER:MEHMET ARKAN

Dünyaca ünlü Kütahyalı Ressam, Neyzen ve Minyatürist Ahmet YAKUPOĞLU’na vefatının 3. yılında Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından anma programı düzenlendi.

Aşr-ı şerifin okunmasıyla başlayan “Vefatının 3. Yılında Ressam Merhum Ahmet YAKUPOĞLU’nu Anma Programı” DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım UYSAL’ın açış konuşmasıyla devam etti.

Ahmet YAKUPOĞLU’nun yalnızca Kütahya için değil tüm dünya için önemli bir şahsiyet olduğuna dikkat çeken DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım UYSAL; Onun sayesinde bugün üniversitemiz kıymeti biçilemeyen bir servete sahip. Bize düşen onun eserlerine sahip çıkmak. Bu elimizde, bunu yapabiliriz. Üniversite olarak Ahmet Yakupoğlu’nun bıraktığı eserlere sahip çıkacağız, şeklinde konuştu.

Rektör UYSAL’ın konuşmasının ardından Her-Dem Ney Türk Musikîsi Topluluğu musiki dinletisi sundu.

Konserde Ahmet YAKUPOĞLU’nun gezeklerinde icra ettiği eserler Her-Dem Ney Türk Musikîsi Topluluğu tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Salim TOKAÇ eşliğinde sunuldu.

 

Vefatının 3. Yılında Ressam Merhum Ahmet YAKUPOĞLU’nu Anma Programı hediye takdimiyle sona erdi.

DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonunda düzenlenen anma programına; Kütahya Valisi Dr. Ömer TORAMAN, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım UYSAL, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Salim TOKAÇ, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Müzik ve Sahne Sanatları Dairesi Başkanı Levent AYDIN, STK Temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

 

 

Editör: Haber Merkezi