Süper Lig’in 26. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş, Türk Telekom Stadı’nda bir araya gelirken 0-0 sona eren Koronavirüs nedeniyle seyircisiz oynanan derbiyi Rıdvan Dilmen değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen, oyunu “Dağ fare doğurdu. Hem Trabzonspor – Başakşehir, hem de Galatasaray – Beşiktaş maçından 1’er puan aldılar. Bu 1’er puanlardan en büyük zararı Beşiktaş gördü ve bence Beşiktaş şampiyonluk yarışından koptu. Galatasaray için de kayıptır tabi” şeklinde yorumda bulundu.

''Bu virüs buraya 18:55’te mi geldi''
Rıdvan Dilmen maçların ertelenme tartışmasıyla ilgili olarak da “Perşembe gününe kadar hangi başkan veya teknik direktör maçlar ertelensin dedi? Diyen varsa helal olsun. Bu virüs buraya 18:55’te mi geldi. Bu maçların seyircisiz oynanma kararı perşembe 19:00’da alındı. Aynı gün 12:00’de Nihat Bey ‘Seyircili oynanacak’ dedi. 19:00’daki açıklama sonrası ‘Neden ertelenmedi?’ dediler. Virüs 72 saat önce mi çıktı? Salı günü bu ligler oynanmasın deseydiniz anlardım” dedi.

''Perşembe gününe kadar susacaksınız, sonra tak diye atlayacaksınız''
Dilmen ayrıca, “Perşembe gününe kadar hangi başkan, hangi teknik direktör maçlar ertelensin dedi? Perşembe gününe kadar susacaksınız, sonra tak diye atlayacaksınız. Böyle bir şey yok!” diye konuştu.

''Dua mı edecekler biri ölsün diye''
Fatih Terim’in tepkisi üzerine de konuşan Dilmen, “Devlet, 80 tane bilim adamıyla konuşmuş ve bu kararı almış. Dua mı edecekler biri ölsün diye? Nedir bu kadar tepki? Bunun altı tehlikeli, bu işi başka boyutlara götürmek isteyen birileri var, Galatasaray için söylemiyorum. Bu iş TFF’yi, beni, seni aşar” ifadelerini kullandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş derbisi sonrası korona virüsüne rağmen futbol oynamalarını eleştirerek, “Seyircili oynanan bir spor dalını seyircisiz ve risk altında oynatıyorsunuz. Sağlığımız söz konusu, hayatımız söz konusu. Birilerine zarar gelecekse istediğinizi şampiyon yapın. Oynamayalım kardeşim. Ben komplo teorisi üretmiyorum ama hepimizi paranoyak olduk” dedi.

''Şeytanlık senin ruhunda var''
Galatasaray İdari Direktörü Şükrü Hanedar'dan Rıdvan Dilmen'e tepki geldi. Şükrü Hanedar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; "Daha önce TFF’de yaptığın gibi yine Galatasaray Spor Kulübü’nü, Başkanını, Hocasını, Oyuncularını siyasetle karşı karşıya mı getirmeye çalışıyorsun?"

Yusuf Günay: 3 puanınız batsın!"
Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay ise, maçın ardından şu açıklamayı yaptı; "Avrupa'da bırakın liglerin ertelenmesini, sokağa çıkma yasağı ilanı aşamasına gelindi. Başta sporcu sağlığı, küresel salgından korunmak için erteleme talebimizi rakipten korkmak olarak algılayanlara; 3 puanınız batsın!"

Editör: Haber Merkezi