Bu sezon hocaları anlamakta zorlanıyoruz… Takımla neden bu kadar oynarlar, rotasyon Avrupa maçlarında neden uygulanır, oturmuş mevkilerdeki isimler neden bozulur, anlamak mümkün değil… Her maçtan sonra aynı şeyleri yazıyoruz, onlar anlamıyor, bildiklerini okuyorlar. Bir takımın en önemli bölgesi defans hattıdır. Birbirlerine alışmaları zaman alır, ama alıştıktan sonra işler kolaylaşır, çark kendiliğinden işler.

Şimdi Hüseyin ve Hosseini neden bozulur, yeni transferler Avrupa maçlarında neden riske sokulur, çözemiyoruz. Stoperler değişince, sağ ve sol beklerin de düzeni alt-üst oluyor. İşte yenilen gol, Campi ve Novak’ın arasından gelmedi mi ? Tamam, önemli sakatların olabilir. Sen onların yerine adam monte etmeye çalışırsın, sen onların yerini dolduracak isimleri denersin. Onu da böyle maçlarda değil, daha zorluk derecesi az olan maçlarda sahaya sürersin.

Zorlu maçlarda oynayan, arkadaşları ile uyum sağlamış Abdülkadir Parmak varken, “Doğan de nereden çıktı?” diye sorarlar adama. Sonra bu Avdijaj, hızlı olabilir, seri olabilir ama olumlu bir şeyler yap be kardeşim? “Bal yapmayan arı” misali alıyor topu, rakibe teslim ediyor. Ünal Karaman da kendisine ancak 45 dakika dayanabildi. Obi Mikel’i ilk kez bu kadar istekli ve maça konsantre gördük. Çok iyi oynadı demiyoruz, sadece arzulu ve istekliydi. Doğru işler yapmaya çalıştı, sanki sorunlarından arınmış görüntüdeydi.

İlk haftaların başarılı isimleri Nwakaeme ve Sörloth’un futbolundaki düşüşe de ayrı bir paragraf açmak lazım. Biri kenarda bekliyor top ayağına gelince çalım sevdasına kapılıyor, diğeri de ileride yalnızları oynuyor. İkinci yarıda Sturridge girince biraz toparlandı o kadar. Bu arada iyi bir Sturridge bu takımda çok iş yapar diye düşünüyoruz. Bir de 90. dakikada yakaladığı pozisyonu gole çevirebilseydi, moral da bulacaktı.

Ve Uğurcan... Nazar değmesin, yine takımın en iyisiydi genç kaleci. Getafe takımı öyle ‘ahım-şahım’ bir takım değil. Trabzonspor’da çarkın dişlileri bozulunca, sakatlıklar da takım dengesini bozunca, ortaya bu skor çıktı. Keşke Ünal hoca kadroda bu kadar oynamasa ve birbirine alışkın futbolcuları sahaya sürseydi.

Olmadı… O da son günlerin modası ‘rotasyona’, ya da ‘arayışlara’ girince ortaya bu sonuç çıktı. Umarım bu kendisine son bir ders olur artık!