Marmaris’in Amazon Koyu’nda kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda, saat 20.00 sıralarında yangın çıktı. Deniz Kuvvetlerine ait İHA tarafından tespit edilen yangın, Orman Genel Müdürlüğüne bildirildi. Yangın, rüzgarında etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı. Alevlerin Otluk Koyu istikametine hızla ilerlediği belirtildi. Yangına ilk etapta 5 helikopter ile müdahale edilirken, kara ekipleri de bölgeye yönlendirildi.

HAVADAN MÜDAHALE SONA ERDİ

Marmaris’te kızılçam ağaçlarla kaplı ormanda çıkan yangına ilk dakikalardan itibaren helikopterle sürdürülen müdahale, havanın kararmasıyla sonlandırıldı. Muğla orman ekipleri yangına müdahale ederken, bölgeye İzmir, Antalya ve Denizli’den de çok sayıda arazöz ve orman işçisi sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

144 ARAZÖZ 13 DOZER 576 KAHRAMAN PERSONELİMİZ YANGINA MÜDAHALE EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada yangını Yangın Yönetim Merkezimizden takip ettiklerini belirtti. Söndürme çalışmaları için müdahalenin ekipman ve personelle devam ettiğini bildiren Kirişci, Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor açıklamasını yaptı. Bakan Kirişçi paylaşımında "Marmaris'teki yangını Yangın Yönetim Merkezimizden takip ediyoruz. Yangın 20.02’de başladı. 20.10’da ilk müdahale yapıldı. An itibariyle 144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personelimiz yangına müdahale ediyor. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor." ifadelerini kullandı.

MSB: MUĞLA VALİLİĞİ'NİN TALEBİ ÜZERİNE PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ

Marmaris'te çıkan orman yangınıyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan da bir açıklama geldi. Açıklamada "Deniz Kuvvetlerimize ait İHA tarafından Marmaris Yedi Adalar bölgesinde tespit edilen yangın hemen Orman Genel Müdürlüğüne bildirilmiş, Muğla Valiliğinin talebi üzerine yangın söndürme çalışmalarına destek için iş makinesi, yangın söndürme araçları ve personel görevlendirilmiştir." denildi.

 

Editör: Haber Merkezi