Özellikle yurtdışındaki önemli liglerin yayın adresi olan S Sport TV pek çok vatandaş tarafından ilgiyle takip ediliyor. Bununla birlikte, S Sport TV kanalı nasıl izlenir? sorusu ve kanalın frekans ve kanal bilgileri en çok aranılan konular arasında yer alıyor. İşte, ayrıntılar…

S SPORT TV FREKANS VE KANAL BİLGİLERİ

Saran Medya’nın sahibi olduğu S Sport, Digitürk, DSmart ve Turkcell Tv+ platformlarında HD olarak yayın hayatını sürdürüyor. Premier Lig, NBA, Formula 1, Moto GP, ATP 500 gibi pek çok önemli spor organizasyonunu izleyicilerle buluşturan S Sport, Digiturk, TiviBu ve D-Smart platformları üzerinden yayınlarını yapıyor. S Sport Digiturk 85., D- Smart 78., TV + 77. ve Tivibu 74. kanalda izleyicilerde buluşuyor.

S SPORT TV'YE GİRİŞ YAPMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

S SPORT TV NASIL AYARLANIR?

Ana menüye girebilmek için, uzaktan kumandanızda ‘Menü’ veya ‘Set up’ yazan düğmeye basınız.

Uydu alıcısı marka modeline göre kanal bulma işlemini gerçekleştiren (‘Kanal Arama’, ‘Kanal Ekleme’ gibi) menüyü seçip ‘Yukarı-Aşağı’ tuşlarıyla ‘OK’a basınız.

Açılan pencerede yine uydu alıcısının marka modeline göre ‘Alış Frekansı’ ‘Uydu Frekansı’ seçeneklerinden biri belirecektir. ‘Yukarı-Aşağı’ tuşlarıyla o seçeneğin üstüne gelip kumandada bulunan rakam tuşlarını kullanarak, sportstv’nin yeni frekansı olan ’12685’ değerini giriniz.

Yine aynı pencerede ‘Sembol Oranı’ ibaresini göreceksiniz. ‘Yukarı-Aşağı’ tuşlarıyla bu seçeneğin üstüne gelip ‘30000’ rakamını giriniz.

Yine aynı pencerede bulunan ‘POL’ ibaresinin üzerine gelip, ardından ‘Sağ-Sol’ yön tuşlarıyla ‘V’ ya da ‘Dikey’ opsiyonunu seçiniz.

Aynı menüde bulunan ‘FEC’ değerini değiştirmek için ‘Yukarı-Aşağı’ tuşlarını kullanarak o seçeneğin üzerine gelip, ‘Sağ-Sol’ yön tuşlarıyla ‘2/3’ ibaresini seçiniz. Bazı uydu alıcılarında bu değerin girilebileceği bir alan bulunmayabilir.

Son olarak ‘OK’ tuşuna bastığınızda, sportstv’nin yeni uydu parametrelerini kaydetmiş olacaksınız.

S SPORT PLUS’TA NELER VAR?

S Sport Plus uygulaması, kanalın yayınladığı bütün spor yayınlarını canlı olarak ve tekrardan izleme seçenekleriyle seyirciye iletiyor. S Sport aboneleri diledikleri zaman S Sport Plus uygulaması sayesinde spor yayınlarını izleyebiliyor. Aynı anda 5 canlı yayın özelliği sayesinde S Sport Plus ile birden fazla yayın farklı platformlardan takip edilebiliyor. Google Chromecast’ın yanı sıra Apple TV üzerinden de izleyicilere sunulacak olan S Sport Plus gelecek aylarda Smart Tv’lere de uyarlanmasının ardından daha geniş kitlere ulaşacak.  


Editör: Haber Merkezi