Hairestetik Turkey Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Sönmez, “Saç ekiminde İğne korkusu bazı kişilerde bayılmaya bile yol açacak kadar etkili olan bir fobi türüdür. Yeni kullanılmaya başlanan anestezi cihazı, iğne kullanılmadan lokal anestezi işlemi yapılmasını mümkün kılmıştır.” dedi.


Ağrısız anestezi cihazının, saç ekimi operasyon esnasında kişinin herhangi bir ağrı duymaması için işlem yapılacak bölgenin lokal olarak uyuşturulması amacıyla kullanıldığı bilgisini paylaşan Sönmez, bu yöntemle birlikte cihazın içine yerleştirilen lokal anestezik maddenin, iğneye ihtiyaç duyulmadan basınçlı bir püskürtme işlemiyle hızlı bir şekilde cildin altına verildiğini belirtti.

İğne fobisi olanların bu yeni yöntem sayesinde iğne kullanılmadan saç ekimi işlemlerini gerçekleştirebileceğine dikkati çeken Sönmez, yalnızca iğne korkusu olanların değil, saç ekimi işlemi yaptırmak isteyen herkesin bu yeni yöntem sayesinde saç ekimi işlemini daha az ağrıyla konforlu bir şekilde yapabileceğini anlattı.

Psikolojik açıdan hastaya sağladığı rahatlama hissinin yanında teknik açıdan da etkisinin yüksek olduğunu öne süren yılmaz, enfeksiyon ve ağrı oluşma riskinin de en aza indiğini kaydederek, hastanın iğnesiz saç ekimi prosedürü boyunca rahat bir şekilde filmi izleyebileceğini, kitap okuyabileceğini veya müzik dinleyebileceğini aktardı.

Editör: Haber Merkezi