İngiliz bilim insanı Neil Ferguson, korona virüsünden etkilenmiş olabileceğini ifade etti. Ferguson, İngiltere hükümetinin ‘virüsle mücadele etmeme kararının’ yarım milyondan fazla kişinin ölümüyle sonuçlanacağını söylemişti.

İngiltere’de salgın hastalıklar uzmanı Neil Ferguson, virüsten etkilenmiş olabileceğini söyledi. Ferguson, Twitter paylaşımında kendini izole ettiğini ifade etti.

50’li yaşlarında olan Neil Ferguson, İngiliz hükümetinin virüsle mücadele kapsamında aldığı tedbirleri sıkılaştırmasına neden olan ve bu hafta içinde yayınlanan makalenin baş yazarlarından biri.

Ferguson ocak ayında da, Londra’daki Imperial College’da yapılan araştırmada korona virüsünün yayılma hızı nedeniyle salgına sadece Çin içinde son verilip verilemeyeceğinin belirsiz olduğunu söylemişti.

"Tedbir alınmaması halinde yarım milyon kişi ölecek"
Imperial College London’da profesör olan Ferguson’ın liderlik ettiği araştırma 16 Mart’ta yayınlandı. İtalya’daki korona virüsü salgını ve 1918 yılında başlayan İspanyol gribi verilerinden yola çıkarak bir modelleme çalışması yapıldı. Araştırmada, Birleşik Krallık’ta ‘virüsle mücadele etmeme kararının’ yarım milyondan fazla kişinin, ABD’de ise 2.2 milyon kişinin ölümüyle sonuçlanacağı ortaya çıkarıldı.

Araştırmada, İngiliz hükümetinin izolasyon dışında başka bir önlem almaması halinde ise 250 binden fazla kişinin ölümüne neden olacağı belirtildi.

Bu araştırmanın ardından, İngiliz hükümeti ‘uzmanların tavsiyesi üzerine tedbirlerin sıklaştırıldığını’ açıklamıştı.

 

 

Editör: Haber Merkezi