Fenerbahçe’de işler iyi gitmiyor. Düşünün 75 dakika rakibe baskı kuracaksın, istatistikleri alt-üst edeceksin. O dakikaya kadar rakibe pozisyon vermeyeceksin, sonra bir gol yiyip geriye düşeceksin ve eline geçirdiğin pozisyonlardan sadece birini değerlendireceksin, tam bir puanı kurtardım derken, sahadan mağlup ayrılacaksın. Tamam, Fenerbahçe koşuyor, mücadele ediyor, Vitor Pereira da bunu seviyor.

Ama koşana, mücadele edene 3 puan verilmiyor ki. Fenerbahçe’de gol ayaklarında sıkıntı var, yaratıcı futbolcular sanki futbolu unutmuş gibi. Mesela Pelkas, nerede o geçen sezonun parlayan yıldızı, nerede o yaratıcı futbolu? Topa hakim olamıyor, iki adımdan pas atamıyor, şut çekemiyor. Bir futbolcu sakatlık sonrası bu kadar mı geriler, kendisini toparlayamaz. Rossi de dün gününde değildi. Fenerbahçe’de tartışmasız sahanın en iyisi genç Ferdi Kadıoğlu. Her geçen gün kendisini geliştiriyor ve takımın hem ofansta, hem de defansta yükünü çekiyor. Dün Teknik Direktör Vitor Pereira da sınıfta kaldı.

Beklerdik ki, yaratıcı ayakları daha maçın devre arasında sahaya sürsün, hücum varyasyonlarını renklendirsin. Ama heyhat. Portekizli hoca da 70’e kadar izledi takımını, değişikliğe gerek duymadı. Dedik ya, seviyor, Pereira, yeterli buluyor takımının mücadelesini. “Atarsak iyiyiz, atamazsak mücadele ettik, koştuk, olmadı” zihniyetinde. Ama yetmedi işte, elin oğlu affetmedi.

Şimdi taraftarlara ne cevap verecek Pereira, merak ediyoruz.