YURT Partisi isimli hayalet partinin genel başkanı olan Sadettin Tantan son günlerde belli ki, bir sipariş aldı ve CHP-HDP-İP birlikteliğinin meyvesi olan Cumhuriyet, Halk Tv, Yeniçağ, Oda Tv, KRT, Tele1 gibi medya organlarını gezerek bol bol tantana (Gereksiz yere, boşu boşuna konuşmak) eylemini gerçekleştiriyor.

          Katıldığı ve görüş bildirdiği bu gazete ve televizyonlarda “mafya, çete, uyuşturucu, terör örgütleri konularında” bol bol ahkâm kesip hükümeti ve Cumhur ittifakını suçluyor, her konuşmasında konuyu MHP’ye getirip çeşitli ithamlarla suçluyor ama nedense uyuşturucu, terör eylemi, dağa insan kaçırma, tecavüz, öldürme, yaralama, yağmalama konusunda dünyada sicili en kabarık olan terör örgütü olan PKK ve siyasi uzantılarıyla işbirliği ve ittifak yapanlara dair hiçbir eleştiride bulunmuyor.

          Mesela geçen sene de bir röportaj vermiş… İstanbul’da CHP-HDP-İP ittifakıyla seçilmiş Ekrem İmamoğlu’nu soruyorlar “İmamoğlu çok iyi niyetli ve samimi, iyi bir ailenin ferdi ve temsilcisi. “ diye tarif ediyor. Aynı röportajda “Devlet Bahçeli ile ilgili ne düşünüyorsunuz?” diye soruyorlar, cevabı da “Az önce söyledim Amerikan milliyetçileri diye bir projenin parçası oldu. Artık onun söylemlerine bakmaya hiç gerek yok. Onun davranışlarına falan bakmaya gerek yok. O kendini iç kamuoyunda tamamen yıpratmış bir vaziyette.” şeklinde oluyor. Yemin billah bu siyasi kafa tedaviye muhtaçtır.

          ABD emperyalizmine karşı mücadele eden, milli politika direnişi gösteren MHP Lideri Devlet Bahçeli “Amerikan milliyetçileri diye bir projenin parçası olacak”, HD(P)KK sevgisini her boyutta gösteren, Türk devletinin PKK’ya karşı terörle mücadele kapsamında gerçekleştirdiği HDP’li belediyelere kayyum atamasını Fransa’nın Strasburg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne katılıp “Belediye başkanlarının görevden alınarak, yerlerine kayyım atanması ve bir kısmının tutuklanması özellikle hukuk devleti ilkesini ihlal etmektedir.” şeklinde eleştiren Ekrem İmamoğlu “iyi niyetli ve samimi olacak” öyle mi?

“Tantanacı adam” sen nasıl bir karakter ve zihniyet sahibisin böyle?

          Yanında hizalandığın ve bana da bir pay verirler mi diye sipariş tantanalar üreterek kuyruk salladığın CHP, HDP, İP ABD’nin tonlarca silah yardımı yaptığı terör örgütü YPG-PYD’nin yanında saf tutup Afrin’e gerçekleştirilen Zeytin Dalı Operasyonu’na karşı çıkacak ama “Ya Afrin yıkılsın, ya da teröristler yakılsın. Ya istiklal ya ölüm, ya zafer ya da son nefere, son nefese kadar şehadet.” diyen MHP Lideri Devlet Bahçeli “Amerikan milliyetçisi” olacak öyle mi?

Senin gibi adama ne diyelim, Allah müstahakını versin…

          MHP Lideri Devlet Bahçeli Kemal Kılıçdaroğlu gibi “YPG terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur.” ve “Türkiye’nin beka sorunu yok. YPG bize           saldırmaz” deseydi o zaman mı Türk milliyetçisi olmuş olacaktı?

          Aynı röportajında “PKK bir taşeron örgüt. ABD’nin bu örgütü kullandığı ortada.” diyen sensin, bu taşeron terör örgütüyle son beş yıldır kim iş tutuyor?

CHP ve işbirlikçi yancıları değil mi?

Kendi kendini tekzip edecek kadar mı şuurunu kaybettin?

Hadi soralım bakalım. Bir tanesine cevap verebilecek misin?

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli terör örgütlerine karşı tavizsiz ve sert mücadele istediği için mi?

HD(P)KK’nın kapatılmasını istediği için mi?

          Terörist Demirtaş ve benzerlerinden hesap sorulmasını istediği için mi? Karabağ’ın Ermeni işgalinden kurtulması için milli duruş gösteren hükümetin yanında durduğu için mi?

          Kıbrıs’ın milli çizgi temellerinde yönetilmesini desteklediği için mi? Ayasofya’nın ibadete açılmasına sonsuz şükran sunduğu ve destek verdiği için mi?

          Türk dünyasına bağlı devletlerin kendi arasında işbirliğini güçlendirmesini desteklediği için mi?

          Evet, tantanacı Sadettin Tantan, MHP Lideri Devlet Bahçeli hangisini yaptığı için Amerikan milliyetçisi olmuş oluyor?

          Yahu senin MHP ve Devlet Bahçeli düşmanlığı yüzünden zekânda ve düşünme yetinde çok büyük tahribatlar mı var?

          ABD Başkanı Joe Biden’in “Türkiye’deki muhalefeti destekleyip, Erdoğan hükümetini           devirmeliyiz” mesajından kendine pay çıkarıp, Joe Biden ABD Başkanı seçilir seçilmez dünyada “Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris’i tebrik ederim.Türk-Amerikan ilişkilerini ve stratejik ittifakımızı güçlendirmeyi dört gözle bekliyorum.” mesajını “Bazı söylemleri çok güzel” dediğin Kemal Kılıçdaroğlu atmadı mı?

          Neyin kuyruk acısını yaşıyorsun da böyle MHP ve liderine mesnetsiz, abuk-sabuk ifadelerle saldırıp duruyorsun?

Sana bu MHP hakkında tantana siparişlerini kim veriyor?

          MHP düşmanlığından gözleri yuvasından fırlayacak olan ırkdaşın Nazif Okumuş mu veriyor yoksa?

          Onun tarafından “Saldır gardaş saldır CHPHDP- İP üçgeninde bize de bir pay düşer” diye mi gaza getiriliyorsun?

          2020’de röportajlarında yaptığın gibi, 2021’in şu günlerinde de aynı model tantanaları etmenin siparişini kim veriyor?

Bize dostunu söyle sana tam olarak kim olduğunu söyleyelim.

          Tantanası bol Sadettin Tantan son olarak sahibi İP milletvekili olan, bir dönem FETÖ’nün medya karargâhı olarak kullandığı ve şimdi Meral Akşener’in tetikçiliğini yapan Yeniçağ TV’ye çıkmış. “Bu sözüm Sayın Bahçeli’ye de tabii. Yani siz insanlardan oy aldınız, insanları, milleti tehdit edemezsiniz. Size öyle bir yetki verilmedi. Çıkın, geçmişten bugüne kadarki söylemler ve davranışlarınıza geri dönün. Neden geçmişte farklı konuşuyordunuz, şimdi niçin faklı konuşan bir yapı içerisinde olduğunuzu millete anlatmanız gerekiyor. Milliyetçi kimliği kullanarak, milliyetçi kimliğin içini boşaltamazsınız, böyle bir yetkiniz yok. Milliyetçi kimlik sadece bir partiye ait bir kimlik değil.” şeklindeki cümlelerle saçmalamanın zirvesine çıkmış…

MHP Lideri Devlet Bahçeli milleti ne zaman tehdit etti?

MHP geçmişteki söylemlerine ters olan ne yaşıyor? MHP eliyle milliyetçiliğe aykırı ne yaşıyor?

“Milliyetçilik MHP’nin tapulu malı” diyen kim oldu?

Sadettin Tantan göz ve beyin körleşmesini yaşatan ne tür bir içecek kullanıyorsun sen?

          HD(P)KK ile seçim ittifakı yapan, “HDP Kürtlerin siyasal temsilcisidir” diyen, Teröristbaşı Öcalan için “serbest bırakılsın” diyen iki kişiyi genel başkan yardımcısı yapan, “Anayasa’dan Türklük ifadesini çıkaralım” diyenleri yönetimde baş tacı yapan, HDP’nin de içinde olduğu siyasi çeteyle Anayasa metni hazırlayan, terörist Demirtaş’ın serbest bırakılmasını isteyen ve onunla evinde kahvaltı hayali kuran, “Anadolu mozaiktir” diyen, Avrupalı Büyükelçilere “Kürt sorununu biz çözeriz” mesajı veren, “Bizim milliyetçiliğimiz Ernest Renan’ın soyut milliyetçiliğidir.” cümlesiyle Türkleri barbar gören, Osmanlı düşmanı, ateist, İslam düşmanı birini referans alan, HDP’nin kapatılmasına karşı çıkan Meral Akşener’in medya organında MHP’ye bu ifadeleri muhatap etmek hem siyasi karaktersizlik, hem kör şuursuzluk, hem de derin bir ahlaki düşüklüktür. Tantanacı Sadettin’de ne ararsanız var yani…

          Cumhur ittifakının protokolünün bir bölümünde şu yazar : “Cumhur İttifakı esasen, 15 Temmuz 2016’da FETÖ’nün teşebbüs ettiği hain darbe ve işgal hareketi sonrasında, Türkiye’nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli bir duruşun doğal bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Zira 15 Temmuz 2016, ülkemiz için her bakımdan dönüm noktası ve yeni bir başlangıç olmuştur.”

15 Temmuz öncesinin nesini soruyorsun o halde?

MHP, PKK açılımına karşı çıkıyordu geçmişte, şimdi PKK açılımı mı yapıyor?

MHP, Ermeni açılımına karşı çıkıyordu geçmişte, şimdi Ermeni açılımını mı destekliyor?

MHP, Rum açılımına karşı çıkıyordu geçmişte, şimdi Rum açılımını mı destekliyor?

          MHP ve AK Parti’nin beraber kurduğu Cumhur ittifakı kurulduğu günden bu yana milli duruş ve milli tavır sergilemiyor mu? MHP, hangi konuda Türk milletinin karşısında yüzünü kara çıkarmıştır?

          Her çıktığın televizyon ekranı karşısında, gazete demeçlerinde BOP’tan, uluslararası operasyondan bahsedip konuyu Cumhur ittifakına getirip suçluyorsun da, “Erdoğan hükümetini devireceğiz” diyen ABD Başkanı Joe Biden’e “Sizinle çalışmayı dört gözle bekliyoruz” diyen yanında saf tuttuğun muhalefet değil mi?

          ABD’nin silahını elinde tutan 4600 YPG’li teröristi toprağa gömen Cumhur ittifakı mı BOP’cu oluyor, yoksa ABD’nin YPG’ye silah vermesine karşı olmadığı gibi, direkt terör örgütü YPG’yi destekleyen CHP ve yancıları mı BOP’çu oluyor bu şartlarda? Sen de bunlara yancı olduğuna göre güncellenmiş BOP’çu sen oluyorsun tantanacı Sadettin Tantan…

          16 Nisan 2017 referandumunda CHP ve HDP’nin safında “Hayır” diyen Sadettin Tantan bir de MHP’yi kast ederek “Sözde Büyük Kürdistan’ı kurmak için ortaya atılan bir çalışmadır. Hem de milliyetçi olduğunu öne süren bir partinin eliyle!” iftirasını atmıştı. Ne oldu peki? Türkiye PKK’ya kan kusturan Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı operasyonlarını yaptı. Şimdi de Pençe-Yıldırım operasyonlarını yapıyor. 4600’ü sırf Afrin’de olmak üzere bu operasyonlarda 18 bine yakın terörist öldürülmedi mi? Tüm bu operasyonlar yapılırken CHP ve yancıları kimin yanından sesleniyordu?

Barzani’nin “Bağımsız Kürdistan Referandumunu” Kemal Kılıçdaroğlu desteklemedi mi?

Şuurunu yitirmiş Tantanacı Sadettin sana hatırlatma yapalım mı?

          Barzani’nin 25 Eylül 2017’de yapmaya kalktığı bağımsızlık referandumuna destek vermek için Türkiye’deki çeşitli kuruluşların oluşturduğu “Referanduma Destek Komitesi” Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etmişti.

          Basına kapalı olan görüşmenin ardından açıklama yapan Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Mesut Tek, “Görüşme oldukça olumlu bir atmosferde geçti. Olumlu bir görüşme oldu” demekle yetinmiş, Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden ekipte bulunan Özgürlük ve Sosyalizm Partisi Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ise Kılıçdaroğlu’nun bağımsızlık referandumuna bakışını “Kemal Kılıçdaroğlu görüşmemizde bütün milletlerin olduğu gibi Güney’in de referanduma gitmeye hakları olduğunu söyledi.” şeklinde açıklamıştı. Demek ki Kürdistan peşinde koşan senin yanında hizalandıkların, öve öve bitiremediklerin oluyor? Cumhur ittifakı Barzani’nin referandum girişimine şiddetle karşı çıkmış ve bu konuda da sonuç almış, Kerkük’ün her yerine Türkmen bayraklarının asılmasını sağlamıştı.

          Sedat Peker’in tantanaları üzerinden son günlerde bol bol ekranlara tantana yapması için çıkartılan Sadettin Tantan’ın bu MHP takıntısını ve düşmanlığını kamuoyuna açıklaması lazımdır.

          Mesela CHP’nin, HDP’nin, İP’in medya organlarında oradan oraya koşan Sadettin Tantan Türkgün gazetesinden 2-3 kere arandığı halde niçin dönüş yapmamaktadır? Bir-iki soruyla tüm propaganda oyununun bozulacağını biliyor çünkü…

          Mesela MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin 57. Hükümet zamanı Başbakan Yardımcısı iken hangi sıfatı taşırsa taşısın mafyaların, suç çetelerinin temizlenmesi konusunda İçişleri Bakanı olan kendisine verdiği talimatlardan niçin bahsetmemektedir? Bu konudaki hassasiyetleri, yapılan mücadeleleri niçin saklı tutmaktadır?

          Tantanacı Sadettin “Amerikan milliyetçiliğinden” bahsetmişken aklıma geldi. Sedat Peker’e verilen korumalar konusu gündemde iken, bununla ilgili çeşitli ahkamlar keserken ABD’de yaşayan Fethullah Gülen’e devletin polisini koruma olarak gönderen imza sahibi olarak diyeceklerin var mı?

          Dönemin Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, hazırladığı ek iddianamede ABD’de yaşayan Fethullah Gülen’e Türkiye’den koruma tahsis edenlerin İçişleri Bakanı Saadettin Tantan ile Ankara Valisi Yahya Gür olduğunu ifade etmişti.

          Tantanacı Sadettin yıllar sonra bu konu için “Ben koruma kararını iptal ettirdim” dese de bu konuda 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası yine şöyle bir haber çıkmıştı:

          “Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ersin Yılmaz tarafından bakanlık makamına sunulan yazıda, “İstanbul Emniyet Müdürlüğü emrinde görevli 128058 sicil sayılı başkomiser Ahmet Akgün (15 Temmuz’dan sonra rutbeleri söküldü), emekli vaiz Fetullah Gülen’e yakın koruma olarak refakat etmek üzere 4 Mayıs- 4 Haziran 1999 tarihleri arasında Amerika’ya gönderilmiştir.

          Ancak, ABD’de bulunan Fetullah Gülen’in tedavisi uzadığı için adı geçen koruma görevlisi personelimizin görev süresinin, tüm masrafları korunan şahıs tarafından karşılanmak üzere 4 Haziran’dan itibaren uzatılması hususunu tensiplerinize arz ederim” ifadeleri dikkat çekti. Komisyona gönderilen aynı yazıda, yakın korumanın dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan tarafından verildiği belirtilerek şöyle denildi: Bu yazıyı 12 Haziran’da dönemin İçişleri Bakanlığı müsteşarı (daha sonra Ankara Valiliği’ne atandı ve yaş haddi doluncaya kadar bu görevde bulundu) Yahya Gür, uygun buldu ve imzaladı. Aynı gün İçişleri Bakanı Sadettin Tantan “olur” verdi.

          Daha sonra her ay başkomiserin görev süresi aynı yöntemle uzatıldı. Fetullah Gülen tarafından masrafları karşılanan başkomiserin halinden son derece memnun olduğu ve kendisine son derece iyi bakıldığı bilinmektedir...”

          Bunu da geçtik, peki TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda dinlenilen Adana Emniyet Müdürü Osman Ak seni kast ederek ne demişti:

          “Eski Gülenci olan kimseler şu anda Gülen’in aleyhinde konuşuyorlar ki biz biliyoruz onların kripto olduğunu. Tapınak şövalyeleri diyen, Fetullah’la iş birliği içinde olan aldırdı bizi açığa, ismini söylemeyim”

          Bu söz üzerine TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek ne demişti: “Tapınak şövalyelerini Sadettin Tantan kullandı” MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in kendisi hakkındaki açıklamalarına cevap veremeyip “Milliyetçilik şuurundan yoksun olanlara cevap vermeye değmez. Arşivlere girildiğinde arşivler yalan söylemez. NOKTA!” diyerek sıyrılmaya çalışan Sadettin Tantan neymiş gerçekten “Arşivler yalan söylemezmiş” değil mi? Tüm terör örgütleriyle işbirliği yapanlarla mücadele etmeyip, kendine MHP’yi, Lider Bahçeli’yi ve Cumhur ittifakını hedef seçen Tantanacı Sadettin Tantan elbet karın ağrının sebebi bir gün daha net anlaşılacaktır.

          Joe Biden’e umut bağlayan CHP’nin başını çektiği muhalefet sana ne teklifte bulundu da hayalet gibi yaşadığın yerden başını uzattın?

Senin tantanaların sadece arşivleri açtırır ve bu filmin sonunda rezil olan sen olursun…