Yönetmeliğini Orhan Aksoy'un yaptığı, senaryosunu Safa Önal'ın kaleme aldığı Şafakta Buluşalım filmi bugün sinemaseverlerle buluşuyorum. Dram, macera, polisiye türündeki filmin detayları merak ediliyor. Peki, Şafakta Buluşalım filminin ne zaman ve nerede çekildiği merak ediliyor. 

ŞAFAKTA BULUŞALIM FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Bir toplantıdan çıkan suç dünyasından bir adam (Hayati Hamzaoğlu) arabası ile durduğu benzincide, diğeri de (Kenan Pars) sauna havuzunda motosikletli bir genç, Halil (Cüneyt Arkın) tarafından öldürülür. Üçüncü hedef olan Semih Bey (Eşref Kolçak) ise tuzaktan kurtulup Halil’i polise yakalatır. Halil mahkum olur. Semih kirli işlerini sürdürür. Tek zaafı annesini erken kaybettiği kızı Gülben’dir. (Gülşen Bubikoğlu) Halil hapiste zorla haraç alınmak istenen yaşlı bir mahkumu (Muharrem Gürses) kurtarır. Semih kızı Gülben’le mutlu günler geçirir. Fakat kız babasının gerçek kimliğinden habersizdir. Halil iyi halden on gün izne çıkar. İstanbul’da daha önce tahliye olan yaşlı adama uğrar. Ondan silah, araba ve dağ evinin anahtarını alıp Semih’in peşine düşer. Onu kızıyla at binerken yaralar. Gülben’i de kaçırır. Genç kızın resimlerini çeker ve Semih’e gönderip, eğer hipodroma yalnız gelmezse onu öldüreceğini söyler. Semih polis ve adamları ile Halil’e tuzak kurar. Oysa dağ evinde Gülben bir fırsat yakalayıp Halil’i yaralar. Evde bayılan Halil tuzaktan kurtulmuş olur. Gülben’se şiddet sergilemekten pişmandır. Kaçmayıp Halil’i iyileştirir. Halil ona tüm gerçeği anlatır. Yıllar önce küçük bir çocukken, Semih’in iki adamı ile birlikte şike yapmadığı için jokey babasını öldürdüğünü ve büyüyünce intikam alacağına dair yemin ettiğini söyler. Gülben bu genç adamdan etkilenmiş, babasının katil oluşuna üzülmüştür. Ve bir gece Halil’le birlikte olur. Ertesi gün Halil’in gidişini engelleyemez. Hipodromda adamlarını saf dışı ettiği Semih’le karşı karşıya kalan Halil’in kulağında Gülben’in “Babamı Öldürme” yakarışları yankılanır. Vazgeçen Halil’in arkasından ateşe hazırlanan Semih’e kızı engel olur ve katil babasını terk edeceğini söyler. Semih intihar eder. Gülben ise üç yıl sonra tahliye edilecek olan Halil’i bekleyecektir... 

ŞAFAKTA BULUŞALIM NE ZAMAN, NEREDE ÇEKİLDİ?

1975 yılında vizyona giren Şafakta Buluşalım filminin çekimleri İstanbul'un farklı bölgelerinde  gerçekleştirilmiştir.

 

ŞAFAKTA BULUŞALIM FİLMİNİN OYUNCULARI KİMDİR?

Cüneyt Arkın ... Halil
Gülşen Bubikoğlu ... Gülden
Eşref Kolçak ... Semih Bey
Kenan Pars
Hayati Hamzaoğlu
Atilla Ergün
Muharrem Gürses
Hüseyin Zan
Oktar Durukan
Selahattin Güçlü
Hakkı Kıvanç
Ekrem Dümer
Yılmaz Kurt
Yusuf Çetin
Yaşar Güçlü
Zeki Sezer
Ali Demir
Tarık Şimşek
Bahri Ateş
Orhan Çoban

 

Şafakta BuluşalımHalil henüz küçükken babası Semih adında bir adam tarafından öldürülür. Babasının intikamını almaki için ant içen Halil, yetişkin bir adam olduğunda harekete geçer. Semih'in iki adamını bulup onları öldüren Halil, Semih'i bulamadan yakalanır. Uzun süre hapishanede kalan Semih, iyi halden on gün için izin alınca yeniden Semih'in peşine düşer. Hedefine adım adım ilerleyen Halil, Semih'e ulaşmak için kızı Gülben'i kaçırmaya karar verir.

Oyuncular: Cüneyt Arkın, Gülşen Bubikoğlu, Eşref Kolçak

Editör: Haber Merkezi