Tıp doktoru olan Bakan Fahrettin Koca, lisans eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi’nde tamamladı, meslek hayatı boyunca pek çok dernekte de aktif görev aldı. Son günlerde vatandaşların hakkında yoğun bir araştırma yaptığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hakkında merak edilenleri haberimizde bir araya getirdik. İşte ayrıntılar…

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA KİMDİR?

Öğrencilik ve mesleki yaşamı

Fahrettin Koca, 2 Ocak 1965’te Konya’nın Kulu ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğretim hayatını Konya’da tamamlarken lise öğrenimine

Bursa Erkek Lisesi’nde devam etti.

İstanbul Tıp Fakültesi’ni 1988’de bitirerek Tıp doktoru oldu. İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ında tamamlayarak 1995’te Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzamanı oldu. Farklı sağlık kurumlarında direktörlük görevlerinde bulundu.

 

Kurucusu olduğu TESA tarafından 2009 yılında kurulan İstanbul Medipol Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüttü. Türk Pediatri Kurumu, Pediatri Metabolizma ve Beslenme Derneği, İstanbul Meslek Komitesi, Özel Hastaneler derneklerinde üyeliklerde bulundu. Aynı zamanda DEİK Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcısı ve Üniversite Hastaneleri Derneği’nin Başkanı’dır. Ayrıca Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanlığı görevini de yürütmüştür.

2017 Türkiye Anayasa değişikliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sağlık Bakanı olarak görevinin başına geçmiştir.10 Temmuz 2018 tarihinde yemin ederek bakanlık görevine ilk adımını atmıştır.

Özel yaşamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca evli ve dört çocuk babasıdır. Şu anda Eşi Hale Koca ve küçük oğlu ile Ankara’da yaşamaktadır.

Editör: Haber Merkezi