Gazetecilere açıklama yapan Bakan Koca, şunları söyledi:

Türkiye’de herhangi bir yeni korona virüs tanısı alan hastamız olmamıştır. Yani korona virüs vakasına rastlanmamıştır.

Bu virüs vakalarının yüzde 99’unun Çin’de olduğunu biliyoruz.

Bugün itibarıyla Belçika’nın ilavesiyle 27 ülkede korona virüse rastlandığını biliyoruz.

Yüzde 80’in üzerinde 60 yaş üstü olduğunu biliyoruz. 15 yaş altında genelde görülmediğinden okullarda tedirgin edecek yaklaşım içinde olunmamalı...

Bugün itibarıyla her geçen gün sayının artmasıyla şu an eğer mümkünse bütün uluslararası uçuşlara termal kamera uygulamasının uygun olabileceği önerisine bizler de yarından itibaren bütün uluslararası uçuşlarda yolculara termal kamera uygulamasına geçeceğimizi söylemek istiyorum.

MASKE FİYATLARININ ARTMASIYLA İLGİLİ ŞİKAYETLER VAR

Bir takım solunum maskelerini kullanmaya gerek olmadığının altını çizmek istiyorum.

Piyasada maskelere talebin arttığını ve fiyatların yükseldiğini gözlemliyoruz. Bu konuda özellikle ilaç ve tıbbi cihaz kurumu ile bakanlığımıza yoğun şikayetlerin yapıldığını görüyoruz.

Ticaret Bakanlığımızla iletimi halindeyiz vatandaşlarımızın haklarını korumak üzere tüketici hakem heyetlerine başvurmalarını öneriyoruz. Bu konunun yakın takipçisi olacağımızı söylüyorum.

Maske sıkıntısı olduğuna dair haberler yapılıyor. Maske üretimi için yeterli kapasitenin mevcut olduğunu söylemek istiyorum.

Ortamları normal deterjanlarla temizlemenin yeterli olduğunu, el yıkamada normal sabunun yeterli olduğunu söylemek istiyoruz.

 

Editör: Haber Merkezi