Yeni sağlık personellerinin 2 hafta içerisinde başlayacağının duyurulması üzerine, pek çok vatandaş Sağlık Bakanlığı 32 bin personel alımı ne zaman? ve 32 bin personel alımı branş dağılımı belli oldu mu? tarzında araştırma yapmaya başladı. Haberimizde, konu ile ilgili detayları bir araya getirdik…

23 Mart Pazartesi akşamı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonunda açıklamalarda bulundu. Bakan Koca’nın önümüzdeki haftalarda 32 bin sağlık personeli alımı gerçekleştireceklerini söylemesiyle süreç de başlamış oldu.

SAĞLIK BAKANLIĞI 32 BİN PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık personeli olarak göreve başlamak için heyecanla bekleyen adaylar, 32 bin personel alımının ne zaman yapılacağına dair araştırmalar yaparken, detayların önümüzdeki günlerde ÖSYM tarafından yayımlanması bekleniyor.

BRANŞ DAĞILIMI BELLİ OLDU MU?

32 bin sağlık personeli branş dapılımı hakkında şu an bir gelişme bulunmuyor. Branş dağılımı belli olduktan sonra haberimizde bulabilirsiniz...

PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER? 
 
Bakan Koca’nın açıkladığı 32 bin personel alımı için şartlar henüz belli olmadı ancak en son alımda istenen şartlar şu şekildeydi;

ÖSYM'nin yayımlayacağı kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

KPSS Tercih Kılavuzunda belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, yayımlanacak kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir.

Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.
 

Editör: Haber Merkezi