Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son 24 saat içinde 296 iyileşen hasta olduğunu ve iyileşen hasta sayısının toplamda 2 bin 142’ye yükseldiğini belirtti. Peki, 9 Nisan Türkiye koronavirüs vaka ve ölü sayısı kaç oldu? İşte,Sağlık Bakanlığı corona virüsü Türkiye tablosu son durumu…

9 NİSAN TÜRKİYE KORONAVİRÜS VAKA VE ÖLÜ SAYISI

Sağlık Bakanlığı resmi sitesinden açıklanan verilere göre, son bir gün içinde Türkiye’ye yapılan test sayısı 28 bin 578’e ulaşırken, tespit edilen yeni vaka sayısı ise 4 bin 56 oldu.

Kovid-19 nedenli 96 can kaybı yaşanırken, iyileşen hasta sayısı 296 olarak kaydedildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI CORONA VİRÜSÜ TÜRKİYE SON DURUM

9 Nisan tarihi itibariyle Türkiye’de toplamda 276 bin 338 test gerçekleştirildi, 42 bin 282 kişide Kovid-19 tespit edildi.

Virüs kaynaklı toplamda 908 kişi hayatını kaybederken, toplamda 2 bin 142 kişi hastalığı yenerek taburcu oldu.

Yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı bin 552’ye yükseldi, bin 17 hasta entübe edildi.

TÜRKİYE KORONAVİRÜS YOĞUNLUK HARİTASI

Türkiye’de en çok vaka ve ölü sayısının görüldüğü il İstanbul olurken, kentteki vaka sayısı Türkiye’deki vaka sayısının yüzde 60’ını oluşturuyor. Şehrin sakinleri corona virüsüne karşı önlem almaları konusunda sıklıkla uyarılıyor.

İstanbul’un Avrupa yakasında tespit edilen en riskli bölgeler, Avcılar, Küçükçekmece, Esenler, Esenyurt, Avcılar, Şişli, Avcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Bayrampaşa, Zeytinburnu, Güngören, Beşiktaş ve Beyoğlu,

İstanbul’un Anadolu yakasındaki en riskli bölgeler ise, Maltepe, Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye ve Ataşehir olarak tespit edildi.

Türkiye’de en riskli üç il sıralamasında bulunan Ankara’da vatandaşların kurallara diğer illere nazaran daha çok uyduğu tespit edilirken,

Ankara’da en riskli ilçeler, Sincan, Kızılay, Yenimahalle, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Cebeci ve Mamak olarak kaydedildi.

En riskli iller içinde bulunana İzmir’de pek çok bölgede Kovid-19 tedbirlerine uyumadığı görülürken, en riskli bölgeler, Karabağlar, Menemen, Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Bozyaka oldu.

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi