Dünya ile birlikte Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı birçok önlem alınmaya devam ederken, hasta ve ölü sayısında artış yaşanmaya devam ediyor. Peki, 6 Nisan Türkiye’de corona virüs vaka ve ölü sayısı kaç oldu? İşte Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı bilgiler ışığında koronavirüs Türkiye son durumu…

Resmi Twitter hesabından Kovid-19’a dair son 24 saatte yaşanan gelişmelerle birlikte Türkiye’deki son duruma dair bilgileri de aktaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20 yaş altındakiler çıkan sokağa çıkma yasağı ile ilgili, örnek davranışlarda bulunan gençlere teşekkür etti. Bakan Koca ayrıca, virüsün aldığı gücün temas ortağından kaynaklandığını ve ona bu gücü alması için fırsat tanınmaması için evde kalınmaya devam edilmesi gerektiği vurgusunu yaptı.

6 NİSAN TÜRKİYE’DE CORONA VİRÜS VAKA VE ÖLÜ SAYISI

Sağlık Bakanlığı’ndan açıklanan verilere göre, Türkiye’de 5 Nisan tarihinde 20 bin 65 kişiye test yapıldı. Yapılan testlerden 3 bin 135’i pozitif çıktı. Bununla birlikte son bir gün içinde 73 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. 256 kişi ile büyük artış yaşanan iyileşen hasta sayısı ise, umutların artmasına neden oldu.

KORONAVİRÜS TÜRKİYE SON DURUM

Yapılan test sayısı her geçen gün artarken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu artışın altını çizerek, son 24 saatte 20 binin üzerinde test yapıldığını belirtti. Hastalığın yayılım hızını durdurmak ve kontrol altına alınmasını sağlamak adına büyük önem taşıyan testlerin sayısı ilk günden bu yana 181 bin 445 olarak kaydedildi. Yapılan testlerle birlikte, ilk vakanın görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren toplam tespit edilen vaka sayısı ise 27 bin 069 oldu.

Türkiye’de Kovid-19 nedeniyle toplam 574 kişi hayatını kaybederken, bin 42 kişi hastalığı yendi.

Toplamda yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı bin 381’e yükselirken, 985 de entübe hasta kaydedildi.

DİĞER AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN

 

 

Editör: Haber Merkezi