Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı basın açıklamasında yapılan test sayısına oranla vaka sayısındaki artışın hızının yavaş olduğunu duyurdu. Bununla birlikte, 10 Nisan Türkiye’de vaka ve ölü sayısı da belli oldu. Sağlık Bakanlığı Türkiye koronavirüs son durumu ve diğer ayrıntılar haberimizde…

10 NİSAN TÜRKİYE’DE VAKA VE ÖLÜ SAYISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kamuoyu ile paylaştığı Türkiye koronavirüs tablosuna göre, son 24 saat için uygulanan test sayısı 30 bin 864 olurken, 4 bin 747 yeni vaka tespit edildi.

Koronavirüs nedeniyle 89 kişi hayatını kaybetti, iyileşen hasta sayısı ise bir gün içinde 281 olarak kaydedildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KORONAVİRÜS SON DURUMU

Kovid-19 salgınının Çin’den sonra diğer ülkelere de yayılmasının ardından Sağlık Bakanlığı alınan önlemler kapsamında şüpheli durumlarda test yapmaya başlamıştı. Bu durumda Türkiye’de bugüne kadar yapılan test sayısı 307 bin 210’a ulaştı.

11 Mart tarihinde tespit edilen ilk vakadan bugüne kadar toplam vaka sayısı ise 47 bin 29 olarak kayıtlara geçti.

Corona virüsü nedeniyle yaşamını yitiren kişi sayısı bin 6 olurken, hastalığı yenerek iyileşen kişi sayısı 2 bin 243’e ulaştı.

Bin 667 hasta, yoğun bakımda tedavi görürken, toplamda entübe hasta sayısı ise, bin 62 olarak kayıtlara geçti.

VAKALARIN YÜKSEK OLDUĞU İLLER 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı basın açıklamasında corona virüsünün illere göre dağılımı kapsamında net bir rakam vermezken, İstanbul, İzmir, Ankara, Trabzon ve Bursa’da vakaların yüksek görüldüğünü bildirdi.

31 İLDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

İçişleri Bakanlı tarafından 10 Nisan saat 24.00’dan 12 Nisan saat 24.00’a kadar (Cumartesi-Pazar) 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yasağın ilan edileceği haberinin ardından, konuya dair detayları kamuoyu ile paylaştı. Sokağa çıkma yasağına uymayan vatandaşlara, 2 ay ila 1 yıl hapis cezası ve 3 bin 186 TL’ye kadar da para cezası söz konusu olacağını söyledi.
 
 

 

Editör: Haber Merkezi