Koronavirüs sürecinde her zamankinden daha çok çaba gösteren ve en riskli gruplar içinde yer alan sağlık çalışanlarına verilen ek ödemeler, Ağustos ayı itibariyle 3 ay daha uzatıldı. Şimdi pek çok kişi sağlık çalışanlarına ek ödemelerin ne zaman yapılacağını araştırıyor. Peki, Ağustos ayı ek ödeme tarihi belli oldu mu? Detaylar haberimizde…

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA EK ÖDEME NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı’na Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik’te değişiklik yapıldı. Görevinden dolayı bulaşıcı ve salgın yakalanan personelin çalışmadığı günler, mesai içi sayılacak.

Resmi Gazete’de yer alan yönetmeliğe göre; 1 Ağustos 2020’den itibaren 3 ay süreyle kapsamı ve oranı Sağlık Bakanı tarafından belirlenmek üzere sağlık personeline ek ödeme yapılacak.

Ağustos ayından itibaren geçerli olan ek ödemelerin ne zaman ödeneceğine dair henüz bir açıklama yapılmadı. Konuya dair herhangi bir gelişme olduğunda haberimizde yer vereceğiz…

EK ÖDEME NE KADAR? 

Karanameye göre yapılan ödeme tutarı, toplamı mesai içi tavan ek ödeme tutarını geçmeyecek.

Ayrıca, görevinden dolayı bulaşıcı ve salgın hastalığa yakalanan çalışanlar, kullandıkları hastalık izin süreleri hariç olmak üzere mesai içi çalışılmayan günler kapsamında değerlendirilecek.

BAKAN KOCA'DAN EK ÖDEME AÇIKLAMASI 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına yapılan ek ödeme süresinin uzatılmasına ilişkin, "Canla başla verilen mücadelenin karşılığı elbette bu değil, biliyorum." ifadesini kullandı.

Bakan Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, sağlık çalışanlarına yapılan ek ödeme süresinin salgın nedeniyle 3 ay daha uzatıldığını belirtti.
Koca, "Canla başla verilen mücadelenin karşılığı elbette bu değil, biliyorum." değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

Editör: Haber Merkezi