23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Sağlık Avustralya'da ilk kez bir kişide kuş gribi tespit edildi

Avustralya'da ilk kez bir kişide kuş gribi tespit edildi

Avustralya'nın Victoria'ya katılan sağlık destekçileri, ilk defa bir kişide kuş gribi (H5N1) tespit edildiğini ve söz konusu çocuğun iyileştiğini duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avustralya'da ilk kez bir kişide kuş gribi tespit edildi
KAYNAK: DHA

Victoria eyaleti sağlıkta bugün faaliyetlerini sürdürüyor, kuş gribinde Mart ayında Hindistan'dan evinde geldiğini ve iyi hissetmediğini belirtti. Yapılan ileri testlerde büyümenin, kuş gribi (H5N1) tanısı konduğu ve tedavi sonrasında tamamen iyileştiği vurgulandı. Virüsün bulaşmadığını kurumsal olarak, kuş gribinin birçok farklı alt türü olduğunu ve çoğunun insanlarda bulaşmadığını kaydetti.

ABD'de geçen aylarda süt ineklerinde kuş gribi tespit edilmiş, bir çiftlikteki kedilerin çiğ süt yemesi sonucu kedilerin öldüğü belirtilmiş ve çiftlikte çalışan bir kişinin bulaştığı bildirilmişti. Yetkililer, Avustralya'daki kuş gribi virüsünün ABD ile aynı olmadığının çizerek “İnsanlara bulaşma çok nadirdir; Küresel olarak az sayıda insanda H5N1 vakası bildirilmiş ve bazı vakalar ölümle sonuçlanmıştır.

Bu, Avustralya'da yüksek düzeyde patojenik kuş gribininin doğrulanan ilk vakasıdır ve Avustralya'da ilk kez H5N1 türü bir insan veya hayvanda tespit edilmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP Lideri Bahçeli, Ülkü Ocakları ile kampta bir araya geliyor

MHP Lideri Bahçeli, Ülkü Ocakları ile kampta bir araya geliyor