Türkgün | Sağlık | Çankırı Yer Altı Tuz Şehri’nde 'Kaya Tuzundan Gelen Şifa' konferansı

Çankırı Yer Altı Tuz Şehri’nde 'Kaya Tuzundan Gelen Şifa' konferansı

Prof. Dr. Canan Karatay, Çankırı Yer Altı Tuz Şehri’nde düzenlenen konferansta kristal kaya tuzunun faydalarını anlatarak, “Bu tesis dünya çapında bir değer” dedi.

Prof. Dr. Canan Karatay, Çankırı Yer Altı Tuz Şehri’nde düzenlenen konferansta kristal kaya tuzunun faydalarını anlatarak, “Bu tesis dünya çapında bir değer” dedi.

KAYNAK: AA

Çankırı Yer Altı Tuz Şehri’nde, Prof. Dr. Canan Karatay’ın katılımıyla “Kaya Tuzundan Gelen Şifa” konulu konferans düzenlendi.

Yer Altı Tuz Şehri Konferans Salonu’ndaki programın açılışında konuşan Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, kentin doğal kaynaklarıyla sağlık turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Ardından Dahiliye Uzmanı Dr. Tuba Öztürk Haliloğlu, Çankırı Valiliği ve Çankırı Belediyesi öncülüğünde yaklaşık bir yıl önce başlatılan “Daha Güçlü Bir Nefes” projesi kapsamında, astım ve KOAH hastalarının tedavi sürecinde elde edilen başarıları paylaştı. Haliloğlu, “Yaptığımız bilimsel çalışmada hastalarda ortalama yüzde 60 oranında iyileşme sağladık. Yurt içinden ve yurt dışından birçok hastayı tedavi ettik.” dedi.

Konferansın ana konuşmacısı Prof. Dr. Canan Karatay, kristal kaya tuzunun sağlık üzerindeki etkilerine değinerek, tuzun doğru kullanımıyla birçok hastalığın önlenebileceğini ifade etti. Karatay, “Çankırı kristal kaya tuzu eşsiz bir doğal şifa kaynağıdır. Burada oluşturulan tesis, Türkiye’nin sağlık turizmi açısından örnek bir merkezidir.” diye konuştu.

Program sonunda Karatay’a hediye takdim edilirken, katılımcılara “Karatay Sözü” adlı kitabı hediye edildi.

Konferansa, Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cumhur Yazgan, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...