Peygamber Efendimiz(sav) tarafından da tavsiye edilen sahurda tok tutan yiyecekleri tercih ederek oruçlu olunan günü rahat geçirmek mümkün. Peki, Sahurda tok tutan yiyecekler neler? Hangi besinler tok tutar? Sahurda neler yenmeli? Haberimizde sahur sofralarına dair merak edilenleri bir araya getirdik…

SAHURDA TOK TUTAN YİYECEKLER

Yumurta: Sahur sofralarının hiç şüphesiz kralı vazgeçilmez besinlerden olan yumurta, tok tutan yiyeceklerin de başında geliyor. İster sahanda ister olsun rafadan isterse de haşlanmış ama sahurda mutlaka yumurta yemeye önem verin.

Muz: Muz, sahurda tok tutan yiyecekler arasına meyve kategorisinden giriyor. Potasyum kaynağı olan muz, sahurda yemeklerin ardından tüketilmeli.

Çavdar ekmeği: Çavdar ekmeği hem de tok tutması ile hem de bağırsak dostu olması nedeniyle sahurda tüketilmesi gereken yiyecekler arasında bulunuyor.

Zeytin: Zeytin sahurda tüketilmesi gereken yiyecekler arasında yer alıyor. Sindirim sistemine yardımcı olan zeytin, tok tutması ile de sahur sofralarının en gözde besinleri arasında bulunuyor. Sahurda birkaç tane zeytin tüketmeyi unutmayın.

Çorba: Midenizi rahatsız etmeden tokluk hissinizi sağlayacak, sebzelerle hazırlanmış mercimek çorbası veya soğuk ayran aşı çorbası tavsiye edilen çorba çeşitleri.

Süt: Sahurda çay ve kahve yerine süt içmek hem size gerekli proteinleri sağlayarak, gün boyu tok hissetmenize de yardımcı olur hem de rahat uyumanızı sağlar.

Çörekotu: Mide sorunlarına birebir gelen çörekotu, sağlıklı yağlar açısından oldukça zengindir. Yoğurt ve salata ile tüketildiğinde tok tutma özelliği de gösteriyor.

Peynir: Peynir, protein yönünden besleyicidir, sahurda tüketildiğinde gün içinde tok kalmayı sağlar. Sahurda abartmadan yenilecek olan peynir gün içinde rahat olmaya yardımcı olur.

Yoğurt: En besleyici gıdalardan biri olan yoğurt uyku problemlerine iyi gelir. Yoğurt aynı zamanda sizi tok tutarak acıkmanızı önleyici bir etki gösterir. Yoğurdunuzun içine bir çay kaşığı tarçın ekleyerek kan şekerinizi de dengeleyebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi