Basketbol Süper Ligi’nde takımlar, koçlar, oyuncular bir dolu sıkıntı yaşıyor. İçlerinde en talihsiz olanı Ozan Bulkaz dersek yanlış olmaz herhalde.

Sezon başında şartları zorlayıp Trabzonspor ile yola devam etmek istedi antrenör Bulkaz, olmadı. Bordo Mavili ekip erken havlu attı. Aynı şeyler Sakarya’da da yaşandı. Sözler verildi, tutulmadı. Onlar çalıştı, olmadı. Direne, direne, eksile, eksile bugünlere geldi Bulkaz ve ekibi. Antrenman yapmadan, maç günü toplanıp, dağılmaya başladılar. Kader maçı sayılacak İBBSK maçına da böyle çıktılar, gençlerle. Sonuç malum. Sezonun en yüksek skoruyla sahadan mağlup ayrıldılar. Üstelik rakip savunma dahi yapmadı, kendilerini ligde tutacak bir galibiyeti almalarına rağmen sevinemediler. Koç Hakan Yavuz ve Mehmet Yağmur’un maç sonucu demeçlerine yansıdı bu durum. Bulkaz ve ekibinin hala “umutları” var. Bu hafta Afyon Belediye ile oynayacaklar. İki taraf için de sezonun maçı. Kazanan belki ligde kalacak. Bu şartlarda Sakarya ekibinin şansı çok düşük. Bulkaz ve oyuncuları adeta onur savaşı veriyor. Ama kimsenin umurunda değil.

Bu ayıp onların değil elbette. Bu ayıp, Sakarya kentinin, bu takıma yatırım yapan ve yarı yolda bırakanların, yıllardır bu işlere önlem almayan basketbolu yönetenlerin. Süper lig bu durumdaysa diğerlerini siz düşünün artık. Basketbolu yüceltmek için gelenler, dolgun maaşları alanlar, özel uçaklar ile gezenler bu konuda da bir şeyler yapar herhalde.

Ligde Fenerbahçe, Anadolu Efes, Tofaş ve Gaziantep Basketbol’un ilk dördü kesinleşmedi, ama görüntü böyle. Geri kalan dört takım arasına girmek için altı hatta yedi takım mücadele ediyor. Maç eksiği olan Türk Telekom, Tofaş deplasmanında nerdeyse aldığı maçı son saniyede kaybetti, altlara indi. Darüşşafaka, Galatasaray’ı yenerek playoff için dev bir adım attı. Genç Doğuş ve Kartal galibiyete büyük katkı yaptı. Fenerbahçe, Karşıyaka deplasmanında kontrolü elinde tuttu. Yine de, son bölümde yakalandığı rakibini müthiş şut yüzdesiyle geçti. Anadolu Efes, Beşiktaş deplasmanında ilk periyotta 26-6 öne geçtiği maçta, özellikle ikinci yarıda hatalar yaptı. Beşiktaş Enes’in ateşlemesiyle inatla kovaladı. Ancak her yaklaşmada Larkin’e takıldı. Son topa kadar savaşan Siyah Beyazlılar, maçı 28 sayı ile tamamlayan Larkin’in serbest atışlarıyla kaybetti. Gaziantep Basketbol, 20 sayı öne geçtiği maçta, zorlansa da kazanarak yerini sağlamlaştırdı. Harris’in 39 sayısı Bahçeşehir Koleji’ne yetmedi. Üç yabancı ile oynayan Banvit, Afyon Belediye’yi Perez’in müthiş oyunuyla yenerek uzaktan da olsa playoff’a göz kırptı. Afyon Belediye ligde kalma yolunda deplasmanda karşılaşacağı Sakarya BŞB maçını beklemeye koyuldu.