Yeşilçam'ın ve Kemal Sunal'ın en çok izlenen eserlerinden biri olan Salako filmi bu akşam seyircisinin karşısına çıkıyor. Yapımcılığını Ertem Eğilmez'in üstlendiği filmin senaryosunu  Ertem Eğilmez ve Sağdık Şendil ile birlikte kaleme aldı. Peki, Salako filmi nerede çekildi, oyuncuları kim, konusu ne, ne zaman çekildi? Merak edilen ayrıntılar haerde...

SALAKO FİLMİ NE ZAMAN NEREDE ÇEKİLDİ?

1974 yapımı olan Salako filmi, İstanbul'un Çatalca ilçesinde İnceğiz mağaraları ile Çatalca'nın Kestanelik ve Örcünlü köylerinde çekilmiştir.

SALAKO FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Kemal Sunal'a birçok Yeşilçam oyuncusunun eşlik ettiği filmde şu isimler rol almıştır:

Kemal Sunal
Meral Zeren
İhsan Yüce
Talat Gözbak
Nevzat Okçugil
Özden Yüce
Sevinç Okşar
Oktar Durukan
Mete İnselel
İhsan Baysal
Kudret Karadağ
Yusuf Sezer
Necdet Yakın
Ahmet Kostarika
Yaşar Güçlü
Urfalı Babi

SALAKO FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Usta oyuncu Kemal Sunal'ın en çok güldüren filmlerinden biri olan Salako'nun konusu şöyledir:

Emine'yi babası sevmediği bir adamla evlendirmeye çalışır. Emine ağanın kızıdır ve babasına karşı gelmek neredeyse imkânsızdır. Emine kaçmak ister ama dağlara tek başına gidemez ve kimse Emine'yi kaçırmaya cesaret edemez. Emine Salako ile kaçmayı tercih eder ve Salako, Emine'ye âşıktır ve onunla beraber dağlara kaçarlar. Emine ise Salako'yu her gün oyalar ve sonunda eski sevgilisi Hamido'ya kavuşur ama Hamido, Emine'yi reddeder ve babasına yollamak ister. Emine tekrar Salako ile dağlara kaçar. Salako ise Hamido'yu öldürür ve kasabanın eşkıyası olur. Salako filmi Çatalca İnceğiz mağaraları ile çatalcanın kestanelik ve Örcünlü köylerinde çekilmiştir.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi