Bir süredir Türkiye’yi ablukaya almaya uğraşan iç ve dış mihraklara rağmen, salgının seyrinden, ekonomiden, dış politika ve terörle mücadeleden memnuniyet veren haberler geliyor. Zillet yine sukutuhayale uğrarken, arkasındaki karanlık güçler ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Bükemedikleri bileği öpmeye mecbur kalacaklardır. En son söyleyeceğimi, şimdiden yazayım: Bir süre sonra akıntıya kürek çekip, yıkamadıkları Cumhur İttifakı ile iş birliği ararlarsa hiç şaşırmayacağım.

VİRÜSTEN UMDUKLARINI BULAMADILAR

Bu yazıyı yazdığımız saatte yeni normalleşme ile ilgili alınan kararlar henüz açıklanmamıştı. Ancak perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Sağlık Bakanlığının açıkladığı veriler, tam kapanma ile hedeflenen sonuca çok yaklaşıldığını ve günlük vaka sayısının 7 binin altına indiğini gösteriyor. Elbette tedbiri elden bırakmayacağız. Yapılan bağlantılarla aşılamada daha hızlı bir sürece gireceğimiz anlaşılıyor. Toplumsal bağışıklığın kazanılması için de önemli bir mesafe katedildiğini bütün uzmanlar söylüyor. Bütün bunların anlamı, rahat bir yaz geçireceğimiz ve bu yıl turizm sezonunun kaybedilmeyeceğidir. Her ne kadar bazı ülkeler ön yargılarla ve asla iyi niyetli olmayan gerekçelerle Türkiye’yi kara listeye almaya çalışsalar da, bu tutmayacaktır. Dünya küçük ve herkes her türlü bilgiye kolaylıkla ulaşabiliyor. Dolayısı ile tatilini Türkiye’de geçirmek isteyenler bir tehlikenin olmadığını görecek ve planlarını buna göre yapacaklardır. Kaldı ki, hiçbir şey tek taraflı değil ve bizim de kendi avantajlarımız var. Kısacası, zillet güruhu ve arkasındakilerin virüs üzerinden yaptıkları kirli planlar bir işe yaramadığı gibi, bütün söylediklerini de yalamak zorunda kalacaklardır.

TERÖRİSTLER YOK EDİLİYOR

Terörle mücadelede kahraman güvenlik güçlerimiz yurt içinde ve yurt dışında Türkiye’ye silah doğrultan canilere hak ettikleri cezayı veriyor. Bu katil sürüsü ihanetlerinin bedelini mutlaka ve en ağır şekilde ödeyeceklerdir. Nerede olurlarsa olsunlar kurtuluşları yoktur ve bulunup yok edileceklerdir. Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonlarıyla eli kanlı teröristler süpürülmektedir. Sığınaklar, barınaklar yok edilirken, terör örgütünün lider kadrosu da artık can derdine düşmüştür. Terörün partisi HDP’nin de Türk yargısı tarafından ve daha fazla gecikilmeden bir daha açılmamak üzere kapatılması şarttır ve bütün Türk milletinin ortak ve ivedi beklentisidir.

CHP’NİN FİİLİ ORTAKLARI

Öte yandan, zilletin yeni bir ümit olarak sarıldığı organize suç örgütü liderinin açıklamalarının ne kadar balon olduğu kısa zamanda ortaya çıktı ve yayıldığı hızla sönüp gitti. CHP ve yancıları çaresiz biçimde hâlâ bu iddialara sarılmaya ve köpürtmeye çalışsalar da, bu durum siyasi zavallılıklarını daha da büyütmekten başka bir işe yaramıyor. Çeteler, uyuşturucu baronları, DHKP-C, PKK, FETÖ gibi terör örgütleri ne acıdır ki, CHP’nin fiili ortağı hâline gelmişlerdir ve artık bunu inkâr bile etmiyorlar.

SONUÇ ALAMAYACAKLAR

Dış politikada Yunanistan’ın azgınlıkları, Fransa’nın şerefsizlikleri, ABD’nin açık düşmanlığı, terör devleti İsrail’in Kudüs’teki katliamları, Ermeni iftiralarına zemin kazandırma çabaları, bazı AB ülkelerinin ikiyüzlü, haksız ve ahlaksız tavırlarının hiçbir zaman bitmeyeceğini biliyor olsak da, ne yaparlarsa yapsınlar bir sonuç alamayacaklarını görmüş ve anlamışlardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kararlılığı, Türk milletinin sarsılmaz iradesi surda gedik açmalarına izin vermemiştir. Ümidimiz ve temennimiz Türkiye üzerinde oynadıkları oyuna son vermeleridir. Türkiye’ye düşmanlığın bir sonuç vermeyeceğini görmeleri ve kendileri için çok daha iyi, çok daha faydalı olacağı muhakkak olan, dostluğumuza sığınmalarıdır.

MİLLET, ZİLLETİ TANIDI

Bütün bu yazdıklarımızın gelip dayandığı yer ekonomidir. Verdiğimiz büyük mücadelenin bize elbette bir bedeli oldu. Kaldı ki, doğrudan ekonomimize yoğun bir saldırı yapıldığı da akıl ve izan sahibi herkesin malumudur. Ekonomi, her zaman siyasi iktidarların yumuşak karnıdır. Onun için bu kadar çok bağırıyor, bu kadar çok yalan üretiyor ve bu kadar çok saldırıyorlar. Türk milletinin zihnini bulandırabilmek için yapmadıkları kalmadı. Zilletin bütün unsurları ile ve ağız birliği hâlinde ülkeyi batmış, milleti bitmiş, devleti çaresiz göstereme çabası, diğer oyunları gibi tutmamıştır. Hiç kimse aç ve açıkta bırakılmamıştır. Hükümet bütün imkânları seferber etmiş ve ihtiyaç sahiplerine çok önemli desteklerde bulunmuştur. Diğer taraftan devletin resmi rakamları büyümede çok önemli ve çok ileri gelişmeler olduğunu ortaya koyuyor. Salgın tedbirlerinin gevşetilmesine bağlı olarak ekonomimizin çarkları daha hızlı, daha dinamik ve daha verimli dönecektir. Bütün kayıplarımızın kısa zamanda telafi edildiğini hep birlikte göreceğiz. Bu bir tahmin veya temenni değildir, gördüklerimizin, bildiklerimizin bize gösterdikleridir. Türk milleti zor günlerde zilletin ne yaptığını, yalanlarıyla, yıkım çabalarıyla, kriz ve kaos gayretleri ile kime ve neye hizmet ettiğini bir defa daha görmüştür. Bize göre bu zor sürecin asıl sonucu budur.