Salihli Belediye Başkanı ve aynı zamanda Salihli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kayda, son rötuşları yapılarak açılışa hazırlanan idare binasında incelemelerde bulundu.

Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu ile birlikte OSB hizmet binasında incelemelerde bulunan Başkan Kayda, çalışmalar hakkında Salihli OSB Müdürü Çağrı Duygu ve müteahhit firma yetkilisi Mehmet Demir’den bilgi aldı.

Salihli OSB'nin yeni kurulan fabrikalarla birlikte Ege Bölgesi'nin parlayan yıldızı olma yolunda ilerlediğine dikkat çeken Başkan Kayda, “Salihli OSB, başlattığımız çalışmalarla birlikte iş insanlarımızdan büyük talep alıyor. Sektöründe öncü büyük firmalar üretim merkezi olarak Salihli OSB’yi tercih ediyor. Yatırımcıların gözdesi olan Salihli Organize Sanayi Bölgemize modern bir idare binası kazandırıyoruz. İçerisinde toplantı ve konferans salonları, fuaye ve sergi alanı, kreş, otel, restoran ve idari hizmet birimlerinin yer aldığı merkezimiz Ocak ayından itibaren hizmete açılacak.” dedi.

Salihli OSB’ye Vizyon Kazandırdık Göreve geldiği 2014 yılından itibaren Salihli OSB’yi daha da ileri taşımak için çalışmalara başladığını anlatan Başkan Kayda, “İlk iş olarak belediyemize ait olan yerleri ipotek ederek 2. Etap kamulaştırma çalışmalarına başladık. Doğalgazın ilçemize ve OSB’mize gelmesiyle birlikte sektöründe öncü olan büyük firmalardan yer tahsis talepleri almaya başladık. Agrobest Grup, Norm Grup, Halsan Halı, Vergo Enerji ve Tayra Tekstil olmak üzere 44 firmaya yer tahsisi yaptık ve fabrikalar kurulmaya başladı. 1. Etapta üretim gerçekleştiren firmalarımız 4 bin kişiye istihdam sağladı. 2. Etaptaki fabrikaların da üretime geçmesiyle birlikte toplamda 10 bin insanımıza iş imkanı vereceğiz” dedi.

Salihli OSB’ye vizyon kazandırdıklarının altını çizen Başkan Kayda, “OSB’ye hiç yakışmayan derme çatma bir idare binası vardı. OSB’mize ve iş insanlarımıza yakışan bir hizmet binası için hemen çalışmalara başladık. 4 bin 270 metrekare kapalı alan üzerinde inşa edilen idare binamız, modern imkanlara ve teknolojiye sahip bir şekilde tasarlandı. OSB’deki firmalarımıza toplantı, konferans ve sergi anlamında hizmet verecek olan idare binamızda otel ve restoran da yer alıyor. İş insanlarımıza ve firmalarımıza şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi