Şehitlik Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sunma töreninde, Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam ve Belediye Başkanı Zeki Kayda tarafından anıta çelenkler sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda yaptı. 5 Eylül’ün 1919’da Samsun’da başlayan bağımsızlık mücadelesinin Salihli’deki zafer günü olduğunu vurgulayan Başkan Kayda, “Bugün 5 Eylül. Bundan 99 yıl önce üzerinde yaşadığımız bu toprakları vatan yapmak için gözünü bile kırpmadan can veren kahraman Salihli’mizin kurtuluş günü. 5 Eylül 1922’de Salihli’den düşman çizmelerini kovan, Poyraz’dan Alllahdiyen’e, Beylikliden Kapanca’ya kadar kahramanca mücadele eden atalarımız, gücünü şerefli mazimizden almıştır. Onların bize bıraktığı bu mukaddes mirasa sonsuza kadar sahip çıkacağız. Bizim milletimizin büyüklüğü,  şanlı geçmişinden gelir. Şanlı bayrağımızı bayrak yapmak için kan akıttık.

Şanlı yurdumuzu vatan yapmak için, uğrunda sayısız can verdik. 99 yıl önce bu topraklarda kurduğumuz Türkiye Cumhuriyetini; Atatürk’ün gösterdiği yüksek medeniyet seviyesine çıkarmakta kararlıyız. Bizlerde, Salihli’mizi Cumhuriyetin 100. yılına yaraşır bir kent haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 99 yıl önce huduttan hududa koşarak can verme sırrına erenlerle, tarihin dilinden düşmeyecek bir destan yazan Mustafa Kemal Atatürk’ü; silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimin 5 Eylül Kurtuluş gününü büyük bir gururla kutluyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene!” dedi.

5 Eylül Kurtuluş Günü dolayısıyla düzenlenen törende, şiirler okunup Halk Oyunları gösterileri sunuldu ve Mehter Takımı konser verdi. İlçe Müftüsü Adem Karakelebek’in şehitlerimiz ve gazilerimiz için yaptığı duanın ardından çelenk sunma töreni Salihli 5 Eylül Atlı Kulübü, Salihli Türk Chopper Motosiklet Kulübü ve Belediyespor Kulübü sporcularının kortej geçişi ile son buldu.

5 Eylül Kurtuluş Günü çelenk sunma törenine, Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Mesut Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Doğukan Karaaslan, Belediye Başkan Yardımcıları Metin Durmaz, Mahmut Süreyya Karaoğlu ve İbrahim Karaca, siyasi parti başkanları, esnaf odaları ve dernek başkanları, Gaziler ve Şehit Aileleri, belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi