El birliği ile yaratılan Beşiktaş bu…

Bu takımın yaratılmasında (!) başroller Fikret Orman ve Abdullah Avcı’nın. Birisi mali anlamda takımı çökertti, diğeri makine gibi işleyen düzeni bozdu. Kapasitesi yetmeyen futbolcular, ödenmeyen paralar, olmayan oyun planı ligdeki bu tabloyu ortaya çıkardı.

Artık boşuna uğraşmayın…

Bu sezonu ‘es’ geçin, mali yükleri üzerinizden atın, genç futbolcuları takıma monte edin.

Bu saatten sonra ne Sergen Yalçın, ne Samet Aybaba, ne de başka bir hoca ‘şampiyonluk’ için ilaç olur bu takıma. Gelen hoca geleceğin takımını yaratsın yeter.

Dün bir kez daha gördük, bu takımda arkadaşlık kalmamış, herkes birbiriyle didişiyor. Türkiye’nin en iyi kanat oyuncuları dediğimiz Gökhan ve Caner yedek, Ljajic, Rebecho kadroda yok. Medet umulan futbolcular Necip, Douglas, Rıdvan, Boyd desen, oyunda yok. Belki biraz Rıdvan o kadar. Hele Necip! Beşiktaş’ta oyun kuracak futbolcu Necip mi olmalıydı?

Madem öyle neden bir Oğuzhan düşünülmez, hayret!

Yaşı kemale ermiş Atiba dışında görevini de yapan yok Beşiktaş’ta.

Ha, hani şu taraftarın sürekli eleştirdiği kaleci Karius var ya, ona dua etsin o taraftarlar. Özellikle ilk yarıda tek başına mücadele etti Alman kaleci.

Bu yenilgi sonrasında artık Ahmet Nur Çebi yönetiminin radikal kararlara imza atması gerekiyor. Bir kere genç yetiştirecek, cevherler bulacak ve cesaretle oynatacak bir hoca bulunmalı. Taraftarın beklentileri bastırılmalı, geleceğe yatırım yapılmaya başlanmalı. Bu mali tablo ile önümüzdeki sezon da transfer yapılamayacağı düşünülürse, bu sezonu geçin, en az 2-3 sezon şampiyonluk ağıza alınmamalı. Takımda maaş yükü olarak görülen futbolcular hemen gönderilmeli, gelecek dizayn edilmeli.

Bütün bunlar yapılmazsa ‘Kara kartal’ için hayat olur ‘kara kabus’... Göztepe yeni stadının açılışına yakışır bir mücadele ortaya koydu. Hem İlhan Palut’u, hem de futbolcuları tebrik etmek gerekiyor.

Hele kaleci Beto... Ona ayrı paragraf açmak gerek. Harika kurtarışlara imza attı, takımının galibiyetinin mimarı oldu.