Kaç sezondur zirvede yer alıp da, bir türlü şampiyonluk mutluluğuna ulaşamayan Medipol Başakşehir, Okan Buruk yönetiminde ‘Bu kez olacak’ duygusu ile son sekiz maça başladı. Konuk, Fenerbahçe teknik direktörlüğü için adına geçen Erol Bulut’un ligin iyileri arasında yer alan Aytemiz Alanyaspor’du. Akdeniz ekibi, şampiyon adayları ile sırayla oynayacak olduğu için aynı zamanda kilit takım rolündeydi.

İki takımın en temel özellikleri kendi futbol karakterlerini uygulama becerisine sahip olmalarıydı. Hedefi gereği kazanmaya daha fazla ihtiyacı olan ev sahibi, doğal olarak önde başladı.

Orta sahadan gelen toplarla, bir sağda, bir solda buluşan Edin Visca ceza alanındaki gol umutları Enzo Crivelli ve Demba Ba’yı topla buluşturmaya çabaladı.

Visca rüzgarını tehlikesiz atlatan Aytemiz Alanyaspor, biraz öne çıktı. Konuk takımın ceza alanı ile orta alan çizgisi arasında sıkışan ilk yarıdaki, en net pozisyonu Alanyasporlu Bakasetas kaçırdı.

İkinci yarı, ilk yarının bitişinin aksine konuk takımın biraz önde baskısıyla başladı. Etkisiz kalan Alanyaspor ataklarının ardından, kazanmak zorunda olduğunu anımsayan Turuncu Lacivertliler, biraz daha çabuk oynamaya başladı. Bu çabukluk önce İrfan Can Kahveci orta, Mahmut Tekdemir ‘kafa’, ardından VAR işaretiyle Edin Visca ‘penaltı’ vuruşlarıyla gole dönüştü.

Dengeli giden oyunda kısa sürede iki gol yiyen Alanyaspor oyundan düştü. Medipol Başakşehir de, zorlamadan ‘Nasılsa kazandık.

Denk gelirse atarız’ rehaveti ile oyunu tamamladı. Sonuçta asıl hedefi Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmak olan Aytemiz Alanyaspor, şampiyonluk adaylarından ilkine vizesini verdi. Şampiyonluk adayı Başakşehir, hedefinin karşılığı olabilecek tempo, istek ve oyunu sahaya tam yansıtamasa da Trabzonspor’dan kopmadı.