Ya, işte böyle… Yaza, yaza 3 haftadır dilimizde tüy bitti… ‘Çakma’ oyuncularla iş yürümez kardeşim. Bir sıçrarsın, iki sıçrarsın, sonrasında hatalar zinciri arka arkaya gelir… Al sana işte Zanka-Altay anlaşmazlığı ile gelen ilk gol, ‘çakma stoper’ Jailson’un kaptırdığı ile gelen ikinci gol, ‘çakma sağ bek’ Ozan’ın kaptırdığı ile gelen üçüncü gol. Sonra uğraş dur, skoru düzeltmek için.

Kenarda bekleyen üç tane stoper varken, Jailson’da ısrar neden? Hadi ilk hafta stoperler sakattı daha transfer yapılmamıştı. Sonra lige ara verildi, Adil Rami neden hazırlanmaz? Sakatlıkları geçen Serdar-Sadık ne diye kenarda durur, niye faydalanılmaz? Anlamak mümkün değil. Ersun hoca güya ‘şaptan, şeker’ yapmaya çalışıyor. Olmaz hocam, olmaaaaz!… Sadece geriden oyunu iyi kursun diye Jailson stopere konulmaz, İsla dururken orta sahada verimli futbol oynayan ve eski günlerine dönen Ozan sağ beke kapatılmaz. Aslında Alanyaspor’un öyle ‘paldır-küldür’ Fener’e hemen gol atayım hevesi yoktu.

Sakince bekledi, rakibinin top yapmasına izin verdi . Hatta Alanyaspor defansının hatası ve Rodrigues-Kruse-Tolga üçlüsünün mükemmel paslaşması ve vuruşu ile Fenerbahçe öne bile geçti. Ama Erol hocanın bir bildiği vardı. Çakmalardan birinin hata yapmasını, yapabileceğini bekliyordu ki, üçü birden yaptı. Ohhh, yeme de yanında yat. Hiç beklemedikleri bir anda farkı yakaladılar, üstünlüğü ele geçirdiler. Erol hocanın, Ersun Yanal’a bir teşekkür borcu var diye düşünüyoruz. Ve Altay… İyi kaleci, geleceği parlak, o kesin. Ama genç, ama tecrübesiz… Bizim burada kaleci antrenörlerine bir çift sözümüz var. Fenerbahçe gibi bir takımda oynayan tecrübesiz ve yeni gelmiş bir kaleciye arkadaşı ile topa çıkmadan önce “Bırak”, ya da “Benim” haykırışları öğretilmez mi?

Ya da yabancı arkadaşlarına bu kelimelerin anlamı anlatılmaz mı? Bugün bırakın amatör kümeleri, mahalle aralarında bile kaleci topa çıkarken bu kelimeleri haykırdığında, diğer sokaklarda sesi yankılanır. Bu kadar acemi gol yakışıyor mu, koskoca Fenerbahçe’ye! Alanyaspor’u hafife almayın. Mütevazı ama dikkatli, planlı, fırsatçı, akıllı futbol oynuyorlar. Sahaya nasıl yayılacaklarını, nerede pres yapacaklarını, nerede nasıl savunacaklarını çok iyi biliyorlar. Futbolcuların ferdi kabiliyetleri de üst düzeyde. Bu Alanyaspor, bu sezon ligde çok can yakar, hatta zirveyi de zorlar.

Sonuç olarak Fenerbahçe’de, lige verilen ara ne futbolculara yaramış, ne de Ersun Yanal’a. Eğer Yanal yanlışından dönmezse, eğer sakatlar düzelene kadar bir çare bulmazsa ilk 3 haftanın yıldızı söner, Sarı -Laciverliler için karanlık günler yine başlar. Ama bu kez ne futbolcular, ne teknik heyet, ne de yönetim koltuğunda rahat rahat oturur. Hepsi kendisini tartışmanın içerisinde bulur!