Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ; Kozan’daki yangında zarar gören orman köylüsünün yardımına koştu

Yangın haberini alır almaz bölgeye giden Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ; imkanlar ölçüsünde tüm personeliyle yangın söndürme çalışmalarına katılırken yaraları sarmak için de harekete geçti. Kozan’daki yangında bir çok orman köylüsü zor günler yaşarken, maddi ve manevi zararlar gördü. Hayvanları telef olan orman köylüsünün bu zor gününde Başkan Bilal Uludağ yardım eli uzattı.

Yangının giderek genişlemesi, yerleşim yerlerinde de etkili olmasıyla birlikte başta Orman Bakanlığı olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının yangına müdahale çalışmalarını yerinde inceleyen, yetkililerden bilgi alan, köylülerle biraraya gelen, çalışan personele alet-ekipman, gıda ve su yardımında bulunan Sarıçam Belediyesi; zor günlerde dayanışma ruhuyla hareket ederek, zararların en aza indirilmesi, yaraların sarılması için tüm personeliyle çalışmalara katkı sağladı.

Başkan Bilal Uludağ; Türk Milletinin en büyük hasletinin dayanışma ruhu olduğunu belirterek, böylesi zor günlerde birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, dimdik ayakta kaldığına dikkat çekti.

Başkan Uludağ; “Yangın bölgesinde, alevler ortasında canla-başla mücadele eden herkesi kutluyorum. İnsanüstü gayretle, cansiperane şekilde, canlarını ortaya koyarak yangını söndürmeye çalışan kardeşlerimizin kahramanlıkları, felaketler karşısındaki kararlılığımızı, gücümüzü ve azmimizi ortaya koyuyor. Ormanlar hepimizin ortak mülküdür. Ormanlarımızı korumak hepimizin en büyük görevleri arasındadır.

Son yılların en sıcak Temmuz ayını yaşadığımız bu günlerde; hain odaklar ve kirli eller tarafından kundaklama yoluyla birden fazla noktada aynı anda çıkan yangınlar; Türk Milletinin kardeşliğine, birlik ve beraberliğine yönelik suikast girişimidir. Her bir ferdimiz bu karanlık odakları ve emellerini iyi biliyoruz. Asla başaramayacaklar” dedi.

“YARDIMLARIMIZ SÜRECEK”

Yangın felaketinin yaralarını sarmak için vakit geçirmeksizin harekete geçtiklerini, bölgedeki eksiklikleri tesbit ederek, yardım kolileri ve en büyük ihtiyaç duyulan içmesuyu ihtiyaçlarının karşılanması doğrultusunda çalışma başlattıklarını söyleyen Uludağ; yardımların devam edeceğini dile getirdi.

Yangında hayvanlarını kaybeden orman köylüsüne de destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Uludağ; “ Tarım İl Müdürlüğümüz tarafından isimleri bildirilen, hepimizin yüreğini burkan yangında keçisi-koyunu ve düvesi telef olan hemşehrilerimizin tamamına keçi, koyun ve düve dağıttık.

Aynı zamanda hayvanların yem ihtiyacını karşılamak amacıyla da yeteri kadar yem torbaları ve dayanışma ruhuyla hemşehrilerimizin gönderdiği bir kamyon samanı hayvan sahiplerine dağıttık. Ayrıca; nakdi yardımlarla yangından etkilenen 35 aileye kişi başı 3000 Tl yardım ulaştırdık” dedi.

Yangından etkilenen ailelerin tamamına gıda kolileri, çocukların üzüntülerini hafifletmek ve yaşadıkları stresli günleri geride bırakabilmelerini sağlamak amacıyla da biraz olsun yüzlerini güldürmek için oyuncak dağıttıklarını söyleyen Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ; “Tüm gücümüzle orman yangınında mağdur olan köylülerimizin yanındayız. Bu günleri el birliğiyle, dayanışma ruhuyla aşacağız. Millet olarak en büyük hasletimiz de; birlik ve beraberliğimizdir. Gücümüzü de bu dayanışma ruhundan alıyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi