57. Kütüphaneler Haftası tüm yurtta olduğu gibi Sarıçam’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sarıçam İlçe Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinliğe Sarıçam İlçe Kaymakamı Müfit Gültekin, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Kütüphane Sorumlusu Veysel Yılmaz ve çok sayıda öğrenci ile velisi katıldı.



Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Sarıçam İlçe Kaymakamı Müfit Gültekin Kütüphanelerin kendisi için de öğrencilik yıllarında çok ayrı bir yeri olduğunu belirtti.

GÜLTEKİN “BENDE SINAVLARIMA KÜTÜPHANEDE HAZIRLANDIM”
Öğrencilere de bir takım tavsiyelerde bulunan Kaymakam Gültekin sözlerine şöyle devam etti “ Öğrencilik yıllarımda Kütüphaneler benim için de ayrı bir önem arz ederdi. Bende sınavlarıma burada hazırlanan biriyim. O yüzden istikrarlı bir şekilde ders çalışmak istiyorsak kesinlikle kütüphaneleri tercih etmeliyiz. Gerek kaynak zenginliği bakımında, gerek ders çalışma ortamı bakımından kütüphaneler çok müsait. Kütüphaneler tarih boyunca istilaya uğramış milletlerde, istilacı güçlerce ilk önce yıkılan ve yakılan yerlerdir. Moğollardan günümüze bu böyle olmuştur. O yüzden kütüphanelerimizin değerini bilelim.” diye konuştu.



ULUDAĞ “KÜTÜPHANELERİMİZ BİZİM İÇİN APAYRI BİR ÖNEM ARZ EDER”
Daha sonra törende konuşan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ çocukluğundan bugüne kütüphanelerin kendisinde ayrı bir yeri olduğunu belirtti. O yıllarda bugünün imkânları olmadığı için kütüphanelerin ders çalışmak için en uygun yerlerden biri olduğunun altını çizen Başkan Uludağ şunları söyledi: “ Bizler çocukluğumuzda zor imkânlarla okuduk. O günün şartlarında bugünkü gibi olanaklar yoktu. Şimdiki öğrencilerimiz çok şanslılar. Ders çalışmak isteyen öğrencilerin tercihi Kütüphaneler oluyordu. Dolayısıyla Kütüphanelerimiz bizim için apayrı bir önem arz eder. Belediye Başkanlığım döneminde de Kütüphanelere çok önem verdim, bundan sonrada vermeye devam edeceğim. Şunu unutmayalım ki öğrenmenin en iyi yolu okumaktan geçer, okumak içinse en uygun yerler Kütüphanelerdir. Bu vesile ile 57. Kütüphaneler Haftasını kutluyorum. ”dedi.



Konuşmaların ardından kütüphaneden en çok ödünç kitap alan öğrencilerden 1.Enes Keçeli ve 2.Eda Deniz Demir’e Sarıçam İlçe Kaymakamı Müfit Gültekin, Kütüphaneden en çok ödünç kitap alan öğrencilerden 3. Derin Demir ve 4.Salih Emre Özdemir’e Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ kitap hediyesini verdi.



ÖĞRENCİLER TALEP ETTİ BAŞKAN ULUDAĞ ANINDA TALİMAT VERDİ
Daha sonra törene katılan öğrencilere Sarıçam Belediyesi tarafından temin edilen kitapların dağıtımı gerçekleştirildi.

Kitap okuma etkinliğinin de düzenlendiği törende, öğrencilerle de özel olarak ilgilenen Başkan Uludağ öğrencilerin kütüphaneleri için çevre düzenlemesi ve iyileştirme isteklerini de geri çevirmedi. İlgili ekiplere anında talimat veren Başkan Uludağ, en kısa sürede Kütüphanenin çevre düzenlemesi ve iyileştirme çalışması yapılmasını, varsa başka eksikliklerin de tespit edilerek bir an önce giderilmesi talimatını verdi.

Editör: Haber Merkezi