Sarıçam Belediyesi Ömer Çelik Toplantı Salonunda, AFAD Adana ekiplerince verilen eğitimde olası bir afet durumunda alınması gereken önemler anlatıldı. Doğal afet olayları öncesinde ve sonrasında neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler verildi.


Olası afet durumunda önceden alınmış önlemlerin çok işe yaradığının altını çizen AFAD Adana Temel Afet Bilinci Eğitmeni Ali Alkan, afetler konusunda farkındalığın geliştirilmesi, afetlerde risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması gerektiğini belirtti. Alkan bu amaçla başlatılan eğitimin önemine değindiği konuşmasında şunları söyledi; " Deprem kuşağında yer alan ülkemizde her an için depreme hazırlıklı olmalıyız. Depreme hazırlıkta öncelikli olarak ailede planlama yapılmalıdır. Depremden korunmak için öncelikli olarak oturduğumuz evleri kontrol ettirelim. Hiç deprem yaşamayacağız diye bir şey yok ama ne zaman yaşayacağımızı da bilemiyoruz, o yüzden hazırlıklı olmalıyız." dedi.


ULUDAĞ “AFETLERDE BİLGİSİZLİK ÖLDÜRÜYOR”
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığınca 2021 yılının Afet Eğitim Yılı ilan edilmesi dolayısıyla, afetler konusunda farkındalığın geliştirilmesi için Sarıçam Belediyesi personeline böyle bir eğitim verildiğini belirtti. Deprem kuşağında yer alan ülkemizde toplum olarak afetler ve acil durumlarda bilinçli olmanın çok faydalığı olduğunu belirten Başkan Uludağ sözlerine şöyle devam etti; “ Yangın, deprem, sel baskınları gibi afet durumlarında bilinçli olmak çok önemli. Her bireyin yangın, deprem ve su baskınları gibi acil durumlarda ne yapabileceği bilgisine sahip olması gerekiyor. Afetlerden daha ziyade, bilgisizlik öldürüyor. Onun için bilinçli olmak gerekiyor. Eğer her hangi bir afet anında ne yapmamız gerektiği bilincinde olursak bu tür durumları daha az hasarla atlatma şansımız olur. Afetlere karşı toplumsal bilincin artması için bu tür faaliyetlerimiz devam edecek.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi