Eski eşi tarafından öldürülen ve "Acıların Kadını" lakabıyla bilinen şarkıcısı Bergen yeniden gündeme geldi. Şarkıcının acılı hayatı beyazperdeye aktarılıyor. Film için daha önce birçok ünlü isimle görüşülmüş ama en son Farah Zeynep Abdullah'da karar kılınmıştı. Peki, Şarkıcı Bergen kimdir, ne zaman ve neden öldü? Bergen filmi ne zaman çıkacak?

BERGEN FİLMİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Bir süredir gündemde yer alan Bergen filminden ilk tanıtım geldi. Filmin başrolünde Bergen rolü ile Farah Zeynep Abdullah yer alıyor

Filmin vizyona gireceği tarih henüz açıklanmadı ancak kısa süre içinde izleyenlerle olması bekleniyor.

Genç yaştaki ölümü herkesi sarsan ünlü şarkıcı Bergen'in hayat hikayesi ve neden öldüğü vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 

BERGEN KİMDİR, NE ZAMAN VE NEDEN ÖLDÜ?

15 Temmuz 1959'da Mersin'de doğdu. Müzik kariyerine 1982 yılında çıkardığı Şikayetim Var adlı albümü ile başladı. 31 Ekim 1982'de kocası tarafından yüzüne atılan kezzap sonucu iki gözünü de kaybetti, daha sonra sol gözü görme yetisi kazandı ve sağ gözünün hasarı yüzünden saçlarını sağ gözünün üzerine atmasıyla, bazense güneş gözlüğüyle olan imajıyla akıllarda kaldı. 1986'da yayınladığı dördüncü stüdyo albümü "Acıların Kadını"nı albümü ve kendi hayat hikayesini anlatan albümle aynı adlı filmde oynamasının ardından "Acıların Kadını" olarak anılmaya başladı.

Sanat yaşamı boyunca Sen Affetsen Ben Affetmem, Kader Diyemezsin, Benim İçin Üzülme, Elimde Duran Fotoğrafın, Neden Dönmesin? gibi pek çok şarkı bıraktı.

Daha sonraları pek çok arabesk ve nostalji konseptli albümlerde şarkıları yer alan Bergen, Ceylan Ertem, Ebru Yaşar, Emrah, Funda Arar, Muazzez Ersoy ve Işın Karaca gibi pek çok sanatçı tarafından cover'landı.

14 Ağustos 1989'u 15 Ağustos'a bağlayan gece, Pozantı, Adana'da boşandığı eşi tarafından kurşunlanarak öldürülen; 30 yıllık kısa yaşamına 6 long play, 11 kaset, 129 şarkı ve 1 video filmi sığdıran Bergen memleketi Mersin'e defnedildi. Toroslar, Mersin'deki asri anıt mezarlık ziyarete açıktır.

BERGEN NE ZAMAN ÖLDÜ, MEZARI NEREDE?

1958 yılında dünyaya gelen arabesk kraliçesi Bergen, öldürüldüğü 1989 yılında 31 yaşındaydı.

Yaşadığı talihsiz olaylar nedeniyle 'Acıların Kadını' olarak anılan şarkıcının mezarı, Mersin'deki Asri Anıt Kabristan'ında yer almaktadır.

Editör: Haber Merkezi