Son birkaç yıldır savunma sanayii alanında yerli ve milli üretime odaklanan kurum ve kuruluşlarımızın AR-GE çalışmalarının ürünü olan araç, mühimmat ve diğer donatıların sahada kullanılmaya başlanması ile TSK daha başarılı sonuçlar almaya başladı.

Düşmana korku salıyor
15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından daha da önem kazanan ‘milli ve yerli’ savunma sanayi ürünleri, bugün güvenlik kuvvetlerimizin yurt içinde ve yurt dışında elini daha da güçlendirirken, düşmana da korku salıyor. Savunma Sanayii Başkanlığının koordinasyonunda kabiliyetlerini her geçen gün artıran yerli üreticiler, yeni ürün ve kabiliyetler ortaya koyuyor. Zorlu test süreçlerinden başarıyla geçen ürünler, güvenlik güçlerinin ihtiyaçları doğrultusunda envanterde yerini alıyor.

Güvenlik güçlerinin envanterine giren yerli ürünlere geçen yıl yenileri eklendi. Kirpi-2, Mayına Karşı Korumalı Ambulans Kirpi, Anka-S İHA, LGK-84, Teber-82 ve KGK-82 güdüm kitleri ilk kez envantere girdi. Kargu Döner Kanatlı Vurucu İHA, MAM-C mühimmatı, özgün yerli tabanca Mete, Duvar Arkası Hedef Tespit Radarı, Dijital Parmak İzi Alma ve Gönderme Seti envantere yeni giren savunma sanayisi ürünleri arasında yer aldı. Kirpi-2, Cobra-2, Ejder Yalçın ve akaryakıt tankerlerinden oluşan toplam 650’den fazla taktik tekerlekli zırhlı araç envantere kazandırıldı. Yeni teslimatlarla Atak helikopteri sayısı 40’ı geçerken, kullanımdaki İHA sayısı 90’a yaklaştı. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu ile özel sektör üretimi 20 binden fazla MPT-76 tüfeği teslimatı da gerçekleştirildi.

SSB’den 17 yeni Ar-Ge projesi
Milli ve yerli savunma araçlarının üretimi sürerken bir taraftan da yeni savunma sistemlerinin geliştirilmesi için AR-GE çalışmalarına da devam ediliyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan 17 Ar-Ge projesinin sözleşme imzaları geçtiğimiz ay içerisinde SSB’de düzenlenen törenle atıldı.

Bu arada; dünyanın en prestijli savunma sanayi listesi olarak kabul edilen ‘Defense News Top 100’de yer alan ASELSAN, STM, ROKETSAN ve TUSAŞ’ın ardından BMC de listeye girmeyi başardı.

Editör: Haber Merkezi