Maalesef yine, her yerde, herkes hakem konuşuyor. Sezon başında VAR kadrosunun ayrılması “Benim projem” diye yola çıkan Mehmet Büyükekşi’nin, dünyada eşi benzeri görülmemiş bu uygulamadan derhâl vazgeçmesi gerekir. Nasıl konserlerden, rezerv ligden geri dönüş yapıldıysa, ayrı VAR kadrosu uygulamasına da hemen son verilmelidir. Aksi takdirde her hafta VAR’ın eksik, ya da yersiz müdahaleleri futbol gündeminin en üst sırasında yer almaya devam edecektir. Sayın Başkan, hatadan dönmek de bir erdemdir. Yol yakınken bu ısrardan vazgeçin lütfen.

MAZERET HAKEM OLMAMALI

2 haftadan beri Galatasaray’ın hakemlerden canı yanıyor. Kayseri’de verilmeyen penaltı, NEF Stadı’ndaki kırmızı kartlar, haklı olarak sarı kırmızılı camiayı ayağa kaldırdı. Galatasaray yönetimi ve teknik kadronun, 2-0 galipken 10 kişiyle skoru koruyamamanın sebebini, sadece hakeme fatura etme eğilimi çok da akılcı değil. 2 haftadan beri kaybedilen puanlarda hakem faktörü vardır. Ancak müsabakaları sadece hakem üzerinden okumanın, ilerleyen maçlara da hiçbir faydası olmayacağını göz ardı etmemek lazım. Ayrıca Galatasaray başkan ve yöneticilerinin bu müsabakalar sonrasında vermiş olduğu demeçlerin içeriği yenilir yutulur cinsten değil. Sayın Erden Timur bir hukukçu. Kullanmış olduğu kelimeleri seçerken mutlaka dikkatli düşünüyordur. Yaşananların bir kurgu, bir operasyon olduğunu söyleyebiliyorsa, bunun altı da doludur sanırım. O halde bir gün konuşurum demeyi bırakıp, bütün bildiklerini kamuoyu ve ilgili makamlarca paylaşmalı, savcılık nezdinde gerekli hukuki müracaatları yapmalıdır.

BÜYÜKEKŞİ ŞİKAYETÇİ

Galatasaray başkanı Dursun Özbek, Mehmet Büyükekşi’nin federasyon bünyesindekilerle ilgili sıkıntıları olduğunu söylüyor. Bu cümle ile ilgili bir yalanlama da gelmediğine göre, demek ki TFF başkanı kendi uhdesindekilere güvenmiyor. Mehmet Büyükekşi’nin göreve gelişi 4 ayı geçti. Tüm kurulları kendisi kurdu. Profesyonellerin bazıları ile yolları ayırdı. Hâlen temizliği bitiremediyse, bu da önceki dönem yöneticilerinin Federasyonu ne hale getirdiklerinin göstergesidir.

TEK ADAY MELER

Bu akşam Halil Umut Meler’in Şampiyonlar Ligi’nde sınavı var. Kendisine ve ekibine başarılar diliyoruz. Önümüzdeki hafta oynanacak derbi içinde tabi ki, tek aday Meler. Ekip deyince, Abdülkadir Bitigen, Napoli de Halil’e VAR’da yardım edecek. Avar’da ise bu defa bir Alman var. Sabri Çelik, Mete Kalkavan’ın Anadolu Efes forması ile basket maçına gitmesinin cezasını UEFA’ya da yansıtmış herhalde...