PKK’nın televizyon kanalları “TSK kimyasal silah kullandı” palavrasını ortaya atınca terör örgütünün sivil toplum kuruluşu gibi faaliyetler yürüten TTB adlı oluşum hemen örgütün yardımına yetişti.

PKK’nın yayınına bağlanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı “Daha önce de incelemiştim. Sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan birisi kullanılmış durumda. Çok çeşitli kimyasal silahlar var. Her ne kadar kullanılması yasak olsa da ne yazık ki çatışmalarda kullanıldığını görüyoruz” sözlerini kullanarak örgütün algı propagandasında figüran olarak yer kaptı.

Şebnem Korur Fincancı PKK ne zaman Türk ordusu tarafından nefessiz bırakılırsa örgütün yardım çığlığına koştura koştura giden isimlerden birisidir.

PKK’nın hendek olaylarıyla terör estirdiği günlerde, terörle mücadele eden Türk askerini katliam yapmakla suçlamıştı.

2012 yılında “Savaşın son bulması için Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşturulması gerekli” diye bir açıklaması kayda girmiş… Bebek katili Öcalan için kurulan “Öcalan’a Özgürlük Platformu”nun da kurucuları arasında…

Anlaşılan o ki Fincancı bu meziyetleri sebebiyle TTB’ye başkan seçilmiştir. Çünkü TTB’nin kurumsal sicilinde YPG/PKK’nın sözde eş başkanı Asya Abdullah’a ‘Barış, Dostluk ve Demokrasi’ ödülü vermek gibi, sözde Ermeni soykırımını tanıyan bir mektup yayınlamak gibi, terörist başı Abdullah Öcalan’ın sağlık durumu için özel bir ekip kurarak Adalet Bakanlığı’na başvurmak gibi haysiyetsizlikler vardır.

Şebnem Korur Fincancı’nın saymakla bitmeyen meziyetleriyle devam edelim.

PKK’nın gazetesi olarak bilinen Özgür Gündem’in bir dönem nöbetçi genel yayın yönetmenliği görevini yapmış.

FETÖ’nün Ergenekon kumpasına “Ergenekon davası bugün de olsa müdahil olurdum” sözleriyle destek vermiş. Ermenilerin soykırım yalanlarını savunup Türkiye’yi suçlamış…

CV’sinde hekimlik haricinde her meziyet var…

Şebnem Korur Fincancı Kemal Kılıçdaroğlu iktidara gelecek olursa seve seve Sağlık Bakanı yapabileceği birisidir.

Kariyerini hekimlik mesleğinden çok PKK’ya yardım ve yataklık konularıyla dolduran bu isim, Cumhurbaşkanı adaylığını HDP’nin reflekslerini gözeterek belirlemeye çalışan muhalefet partileri tarafından da en uygun Sağlık Bakanı olarak sahiplenilecektir.

Şebnem Korur Fincancı aynı zamanda “Tarihte bugün: Ermeni soykırımı başladı şeklinde” tweet atan CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da hocasıdır.

Demek ki hacı hacıyı nasıl Mekke’de buluyorsa terörist seviciler de birbirlerini bir şekilde bulup dayanışma iklimini geliştiriyorlar.

Sosyal medya hesabından hocasına sahip çıkan paylaşımda bulunan Canan Kaftancıoğlu, “Öğrencisi olmaktan gurur duyduğum Şebnem Hocayı susturamayacaksınız” diyor.

Ha PKK’nın kimyasal silah yalanına destek vermişsin, ha PKK provokasyonuna sırt veren Şebnem Korur Fincancı’ya sahip çıkmışsın… Ne farkı var?

Dünya üzerinde doktorluk mesleğinin bu kadar fesatça kullanıldığı başka bir memleket herhalde yoktur.

Hipokrat yemininde doktorla hasta arasına ırk, milliyet gibi konuların giremeyeceği belirtilir ama bu tiplemelerde nasıl bir “Türk nefreti” varsa gerçekleri olduğu gibi görebilmelerine engel olmaktadır.

Türk milletinin kanını vampir gibi emen PKK’yı açıkça lanetleyemezken bu milleti korumakla görevli olanları katil ilan etmeleri başka türlü açıklanamaz.